Turkse voetbalbond in gesprek met Terim over dubbelfunctie

Fatih Terim keert als het aan hem ligt terug als bondscoach van Turkije. De oefenmeester wil de komende maanden een dubbelrol vervullen als trainer bij Galatasaray, waar hij sowieso aanblijft, én de nationale ploeg. De besprekingen met de voetbalbond zijn momenteel gaande.

Turkse voetbalbond in gesprek met Terim over dubbelfunctie

Nadat Abdullah Avci dinsdag zijn ontslag indiende bij de voetbalbond, werd direct Terim geopperd als nieuwe bondscoach. Na overleg met zijn huidige werkgever Galatasaray heeft Terim nu een akkoord om beide functies te gaan combineren tot en met aankomende zomer.

Het wachten is alleen nog op bevestiging van de Turkse voetbalbond, nu er een verschil van mening is ontstaan over de duur van zijn werkzaamheden. Waar de voetbalbond hem voor langere termijn wil binden, heeft Terim alleen oren naar een interim-functie voor de komende periode.

Het zou de derde keer zijn dat Terim de klus van bondscoach aanneemt in zijn thuisland. Tijdens zijn eerste termijn plaatste hij zich met Turkije voor het EK 1996, waar het in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Vervolgens werkte hij van 2005 tot 2009 als keuzeheer; toen hij zich niet kwalificeerde voor het WK 2010, gooide hij de handdoek in de ring.

Als de deal rond komt, hoeft Terim hoogstwaarschijnlijk slechts vier kwalificatieduels op de bank te zitten. Turkije, groepsgenoot van Nederland in de WK-kwalificatiereeks, maakt een slechte campagne door. Met nog vier duels te gaan staan de Turken teleurstellend vierde met zeven punten. Nederland gaat aan kop met achttien uit zes, gevolgd door Hongarije (elf) en Roemenië (tien). Het WK 2014 is daardoor ver weg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen