Turbodribbelaar blaast aanval van Bayern nieuw leven in

Reacties

Jarenlang dreef Bayern München voor een groot deel op de ingevingen van Arjen Robben en Franck Ribéry. Met Douglas Costa (24) is de Duitse grootmacht een nieuwe attractie rijker.

Turbodribbelaar blaast aanval van Bayern nieuw leven in

In de nieuwe editie van Voetbal International gaat Vincent Okker, redacteur buitenlands voetbal, wat dieper in op een van de nieuwe aanwinsten van Bayern München. Hij haalt terug hoe de Duitse pers er half juli tijdens de zomertournee door China voor het eerst mee kwam. In Peking won Bayern München het oefenduel met Valencia overtuigend (4-1).

En dat was met dank aan Philipp Lahm en Douglas Costa, die uitblonken op de vleugels. Volgens goed gebruik bedachten de Duitsers de mooiste taalkundige vondsten: Lahcosta. Of nog beter: Douglahm en Costahm… Voor even ging het niet over Robbéry - vanwege een blessure ontbrak zowel Arjen Robben als Franck Ribéry tijdens de oefentrip - maar vooral over die nieuwe vleugelspits uit Brazilië.

'Dit soort spelers hebben we nodig', aldus Guardiola. 'In voorgaande jaren was Bayern altijd op z’n sterkst mét Robben en Ribéry. Zonder die twee hadden we voorin moeite in de een-tegen-een-duels. Dankzij sterk bezette vleugels krijgen Robert Lewandowski en Thomas Müller meer ruimte in de zestienmeter. Daarnaast heeft Costa jarenlange ervaring in de Champions League, zelfs in de achtste en kwartfinale.'

Het hele verhaal van Vincent Okker over Douglas Costa is te lezen in de nieuwe uitgave van Voetbal International. Deze lag woensdag al in de winkels, maar is ook hier te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.