Turan: 'Ronaldo speciaal, maar Messi beste aller tijden'

Reacties

Arda Turan kijkt reikhalzend uit naar zijn debuut in het shirt van Barcelona. De 28-jarige Turk moet echter vanwege een transferverbod van de Catalanen voorlopig toekijken in Camp Nou, maar dat was voor de middenvelder geen reden om op andere aanbiedingen in te gaan.

Turan: 'Ronaldo speciaal, maar Messi beste aller tijden'

'Ik heb alle andere voorstellen links laten liggen. Nadat Barcelona belde was het voor mij duidelijk. Dit is een droom die uitkomt', aldus Arda Turan tijdens zijn presentatie in Camp Nou.

'Barcelona is de beste club ter wereld en ik mag samenspelen met de allerbeste voetballers. Lionel Messi is niet alleen nu de beste, maar de beste aller tijden. Ronaldo is speciaal, maar er komt nooit meer een speler zoals Messi.'

Xavi
Met de komst van Arda Turan beschikt trainer Luis Enrique over de dynamische middenvelder die hij zo graag wilde toevoegen aan zijn selectie. Maar de Turk ziet zichzelf niet als de opvolger van de ervaren Xavi. 'Niemand kan zo'n grote speler vervangen, en ik ben ook een ander type middenvelder', aldus de voormalige speler van Galatasaray.

Clubs die vanwege de straf van Barcelona hoopten op een tijdelijk verblijf van Arda Turan moeten op zoek naar andere opties. 'Een half jaar op huurbasis spelen vanwege de sanctie van de FIFA? Dat is geen optie, ik ga deze zes maanden gebruiken om te wennen aan de club en de stad', zegt Arda Turan stellig. Door het transferverbod van de Catalanen kan hij pas in januari 2016 debuteren. Barcelona betaalde een slordige 34 miljoen euro aan Atlético Madrid voor Turan, die een vijfjarig contract tekent.

Arda Turan maakt zich klaar voor zijn presentatie in Camp Nou, de thuishaven van Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.