Tumultueuze topper prooi voor Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft de aanval van Bayer Leverkusen afgeslagen met dank aan Pierre-Emerick Aubameyang, die met zijn 21ste Bundesliga-treffer niet alleen de topper (1-0) besliste maar ook de aanleiding was voor een staking.

Tumultueuze topper prooi voor Dortmund

Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund hielden elkaar zondag lang in evenwicht. De nummers vier en drie ontmantelden met succes de gevaarlijke wapens van elkaar. De hoogtepunten in de BayArena waren dan ook uiterst schaars. Na ruim een uur barstte dan toch de bom.

Een overtreding van Stefan Kiessling op Sven Bender was de inleiding van een razendsnelle counter van BVB. Matthias Ginter pikte een paar metertjes en nam de vrije trap snel. Via Moritz Leitner kwam de bal bij Aubameyang, die de vlotte uitbraak met een treffer voor Borussia Dortmund besloot.

De vreugde bij Dortmund was even groot als de woede bij Leverkusen, dat bleef ageren bij scheidsrechter Felix Zwayer omdat de vrije trap op de verkeerde plek werd genomen. De aanhoudende onvrede zinde de arbiter niet. Trainer Roger Schmidt werd naar de tribune maar hij weigerde net als Peter Bosz in het KNVB-bekerduel van Vitesse met Heracles Almelo in september. Voor Zwayer was dat aanleiding de wedstrijd te staken.

Vijf minuten later keerde de scheidsrechter terug uit de catacomben en hervatte hij de wedstrijd met Schmidt op de tribune. Leverkusen kon de zo betwiste achterstand niet wegwerken, ook doordat Javier Hernández in de slotfase een mooie kans onbenut liet.

Door de overwinning bleef Borussia Dortmund in het spoor van koploper Bayern München, dat een ruime marge van acht punten heeft. Bayer Leverkusen is vierde met zestien punten achterstand op BVB.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.