Tuchtcommissie wijst hoger beroep Suárez en Barcelona af

Reacties

Het hoger beroep dat Barcelona en Luis Suárez hadden aangetekend tegen de twee wedstrijden schorsing die de aanvaller kreeg toegekend, is afgewezen. Dat heeft de Spaanse bond dinsdag naar buiten gebracht.

Tuchtcommissie wijst hoger beroep Suárez en Barcelona af

Suárez was vorige week woensdag na afloop van het bekerduel met Espanyol (4-1 winst Barcelona) betrokken bij een opstootje in de catacomben. Scheidsrechter Juan Martínez Munuera vermeldde het incident in zijn wedstrijdrapport, waarop de aanklager betaald voetbal de Uruguayaan een schikkingsvoorstel van twee bekerduels schorsing deed.

Barcelona en Suárez tekenden direct beroep aan en benadrukten tegenover de bond dat de scheidsrechter zich vergist zou hebben in de persoon of de uitgesproken woorden in de spelerstunnel niet goed had verstaan. De tuchtcommissie was niet onder de indruk van het verweer en hield vast aan de schorsing van twee duels. Suárez mist zodoende de return tegen Espanyol en ook de eerstvolgende bekerwedstrijd na het duel met de stadsgenoot gaat aan de neus van de oud-Ajacied voorbij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.