Tsjechië hoeft niet meer te rekenen op geblesseerde Rosicky

Reacties

Tomás Rosicky stelt dat hij dit EK niet meer in actie komt. De Tsjechische middenvelder hield een hamstringblessure over aan de wedstrijd tegen Kroatië (2-2).

Tsjechië hoeft niet meer te rekenen op geblesseerde Rosicky

Rosicky maakte de ruim negentig minuten wel vol, maar wist na het laatste fluitsignaal al dat het fout zat in zijn been. 'Ik heb er nu behoorlijk wat last van', zei de middenvelder van Arsenal, die eind deze maand uit zijn contract loopt bij The Gunners. 'Het toernooi zit er denk ik op voor mij.'

De spelverdeler, in de tweede groepswedstrijd op dit EK nog goed voor de assist bij de aansluitingstreffer van invaller Milan Skoda, werd het afgelopen seizoen ook in Engeland al geplaagd door blessures. Een bovenbeenkwetsuur weerhield hem ervan om in meer dan één wedstrijd in actie te komen in de hoofdmacht van Arsenal. Bij zijn rentree in het FA Cup-duel met Burnley (2-1 zege) liep hij direct een scheur in een pees op.

Tsjechië heeft in de twee wedstrijden waarin Rosicky op dit EK nog wél in actie kon komen één punt gesprokkeld. De eerste groepswedstrijd tegen Spanje ging met 1-0 verloren, waarna op vrijdag een gelijkspel volgde tegen de Kroaten. Dinsdag is Turkije de laatste tegenstander (21.00 uur aftrap).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.