Trotse trainer gunt CL-strijders Leipzig drie dagen feest

Reacties

De trainer van stuntploeg RB Leipzig gunt zijn spelers een lang feest na het behalen van de Champions League. De promovendus verzekerde zich zaterdagavond door winst op Hertha BSC (1-4) van een plek in de topdrie en Ralph Hasenhüttl verwacht zijn spelers woensdag pas weer terug op de club.

Trotse trainer gunt CL-strijders Leipzig drie dagen feest

Het seizoen van Leipzig is met zekerheid indrukwekkend te noemen. Die Roten Bullen daagden in hun eerste jaar op het hoogste niveau Bayern München heel brutaal uit. Na speelronde dertien stond Leipzig zelfs bovenaan in de competitie, alhoewel de hegemonie van Bayern München niet tot aan het einde van het seizoen doorbroken kon worden.

Toch is Leipzig twee wedstrijden voor het einde van de competitie zeker van een plek in de topdrie van de Bundesliga, wat Champions League-voetbal betekent voor de ploeg. Nooit eerder kwam het in Duitsland voor dat een debutant in de Bundesliga meteen een plek in het miljardenbal veroverde. Trainer Hasenhüttl hoeft zijn spelers de komende dagen dan ook niet te zien.

'Woensdag is een goede dag om maar weer te beginnen', lacht de Oostenrijker na de gewonnen wedstrijd. 'De Cottaweg (de weg waar het stadion en trainingscomplex van Leipzig aan grenst, red.) zal een beetje verlaten zijn de komende dagen, maar dat is helemaal niet zo erg.' Hasenhüttl is vooral trots op zijn spelersgroep. Zo werd er gewonnen van ploegen als Borussia Dortmund en 1899 Hoffenheim.

'Ze hebben zo hard gewerkt, dat het nu gewoon tijd voor feest is. Je moet genieten van dit soort momenten. Het voelt als een explosie, je bent zo trots.' Na de feestelijkheden moet de focus er weer op voor de spelers van Leipzig, in de volgende speelronde van de Bundesliga wacht namelijk landskampioen Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.