Debutant RB Leipzig pakt bij Oude Dame CL-ticket

RB Leipzig heeft zich zaterdag verzekerd van een Champions League-ticket (1-4). Een blunderende Hertha BSC-keeper Rune Jarstein bood de helpende hand.

'We hebben nog drie matchballen', zei trainer Ralph Hasenhüttl over de resterende kansen voor RB Leipzig om directe kwalificatie voor de Champions League veilig te stellen. 'Het mooie is dat we niet moeten. Ik kan me echter niets mooiers voorstellen dan het in de hoofdstad af te maken.'

De trainer werd op zijn wenken bediend. In de elfde minuut legde Timo Werner met de openingstreffer de basis voor de noodzakelijke overwinning. Met zijn achttiende seizoengoal profiteerde hij van het zwakke verdedigen van Hertha BSC.

De fans van Hertha BSC hadden vooraf hun onvrede geuit over de uitverkoop van het voetbal, waarbij ze hun pijlen richtten Red-Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz, Sepp Blatter, Michel Platini, Dietmar Hopp en Franz Beckenbauer.

De Berlijnse ploeg sneed zich in de 54ste minuut andermaal in de vingers, met dit keer keeper Rune Jarstein in een negatieve hoofdrol. Bij een poging voor opruiming te zorgen gleed hij uit en waardoor hij de bal in de voeten schoof van Yussuf Poulsen. De Deen hield de rust en het overzicht en gunde Werner de eer ook de 0-2 te maken.

Hertha, dat nog strijdt om een Europa League-ticket, kreeg vijf minuten voor tijd nog enige hoop door een ongelukkige eigen doelpunt van Rani Khedira. Maar De Oude Dame bleek niet opgewassen tegen de Bundesliga-debutant, die met twee goals van Davie Selke aan alle onzekerheid een einde maakte.