Trotse Maas baalt van penalty: 'Voelt als verlies'

Vitesse-trainer Rob Maas is trots op zijn spelers na het 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo. 'Ze hebben een moeilijke week achter de rug, maar hebben in de tweede helft de schroom van zich afgegooid.'

Vitesse leek door een doelpunt van Milot Rashica af te stevenen op de eerste thuiszege in vier duels, maar dankzij een strafschop tien minuten voor tijd kwam Heracles toch nog op gelijke hoogte. Scheidsrechter Bas Nijhuis legde de bal op de stip na een handsbal van Sheran Yeini. 'Ik vond de penalty veel te zwaar gestraft, maar het gaat mij meer om de vrije trap die daaraan vooraf ging. Dat was absoluut geen vrije trap', aldus de trainer tegen de NOS. 'Marvelous Nakamba tikt de bal gewoon van de voeten van Wout Weghorst. Als hij door had laten spelen, was Milot Rashica weg geweest in de omschakeling. Nu kregen we een vrije trap tegen waaruit uiteindelijk de strafschop uit kwam.'

Ondanks het teleurstellende resultaat was Maas wel te spreken over het spel van zijn ploeg. 'Het enige dat ik tegen ze gezegd heb in de kleedkamer, is dat ik trots op ze ben om hoe ze gevochten hebben. Het enige verwijt is misschien dat we niet de 2-0 hebben gemaakt. Maar ze hebben kansen gecreëerd en daar gaat het om', doelt de trainer op een kansrijke fase van zijn ploeg in de tweede helft.

'We domineerden de wedstrijd', vond ook pechvogel Yeini. De Israëlische middenvelder baalde van het penalty-moment. 'Het was niet mijn bedoeling om de bal met mijn arm te raken. Ik sprong gewoon in de lucht en hij kopte de bal tegen mijn arm aan', haalt hij de situatie voor de geest.

Luchtledige
Aan de andere kant zag Heracles-trainer John Stegeman ook positieve dingen bij zijn ploeg. 'In de eerste helft hadden wij de beste kansen. Daarna maken ze een doelpunt... Ik denk dat daar wat foutjes bij ons aan vooraf gingen', zegt Stegeman tegen FOX Sports over de treffer van Rashica. 'Mark-Jan Fledderus moet die bal gewoon wegtrappen, maar ik neem hem niets kwalijk', refereerde hij aan de trap in het luchtledige van zijn aanvoerder.

Door het gelijkspel houdt Heracles de voorsprong van vier punten op Vitesse intact. 'We hebben de supporters niet teleurgesteld vandaag', meent Stegeman.