Diks erkent: 'Dat zag er niet best uit'

Ondanks een late gelijkmaker is Vitesse er niet in geslaagd het eigen publiek voor zich te winnen. Kevin Diks ziet de toekomst toch met vertrouwen tegemoet.

De manier waarop ADO Den Haag na ruim een uur de 1-2 in de schoot geworpen kreeg was misschien wel kenmerkend voor het huidige Vitesse. Verdediger Maikel van der Werff verraste zijn doelman Eloy Room toen hij een hoge bal van Aaron Meijers terug kopte en de bal in het eigen Arnhemse doel zag verdwijnen.

'Ik rekende er niet op dat hij terug ging koppen', vertelde Room na afloop aan Voetbal International zijn kant van het verhaal. 'Communicatief ging het mis tussen ons. Dat mag niet gebeuren. We moeten er wel van leren.'

Dat doelpunt deed de toch al niet al te beste stemming in Gelredome geen goed. 'Ik hoor het gefluit van het publiek ook. Dat kun je niet missen', aldus de Vitesse-doelman. 'We moeten ons er niet door laten afleiden en gewoon doorgaan. Hard werken en het publiek weer voor je winnen.'

Volgens back Kevin Diks had Vitesse na de late gelijkmaker van Denis Oliynyk ook zomaar als winnaar van het veld kunnen stappen. 'We hebben voor rust revanche genomen voor de nederlaag bij NEC van vorige week. Na rust ging het moeizamer. Die 1-2 was zuur. Ik heb geen idee wat daar gebeurde. Het zag er niet best uit. Maar met een beetje geluk win je alsnog.'

Diks blijft positief gestemd over een verlenging van het seizoen, ook al kan NEC zondag profiteren van het puntenverlies van Vitesse. 'Ik heb er nog altijd vertrouwen in dat we de play-offs halen, natuurlijk', zei de back. 'Volgende week spelen we tegen Heracles. Die wedstrijd is belangrijk, want het is een directe concurrent.'