Trotse Guardiola: 'Dankzij Bravo waren wij voor rust goed'

Pep Guardiola heeft complimenten uitgedeeld aan Claudio Bravo, die het lef had om ook na een fout kort te blijven opbouwen. Volgens de Manchester City-manager was dit een van de redenen dat zijn ploeg won van rivaal Manchester United.

Tegenover de BBC reageerde Guardiola op de zinderende 2-1 zege van zijn team op Old Trafford. 'We zijn heel erg gelukkig. Ik denk dat de fans genoten hebben. In de eerste helft waren wij de betere ploeg. Na rust hadden we het lastig. We kregen kansen op de counter, maar verzuimden het af te maken. Aan de andere kant: we gaan naar één van de imposantste stadions in de wereld en winnen daar.'

De Spaanse manager was het daarnaast oneens met de kritiek op het riskante spel van de debuterende doelman Bravo in de opbouw. 'Natuurlijk brengt het risico's met zich mee als je van achteruit probeert op te bouwen, maar anders kun je de wedstrijd niet controleren. Claudio is een van de redenen dat wij goed speelden in de eerste helft. Ook na zijn misser bleef hij opbouwen. Dat toont zijn karakter.'

Doelpuntenmaker Kelechi Iheanacho, die de geschorste Sergio Agüero verving en tekende voor de 0-2, was in de zevende hemel. 'Dit is een droom die uitkomt. Spelen in de Manchester derby én de beslissende goal maken.'