Troebel perspectief voor Berghuis bij Watford

Reacties

Steven Berghuis was vorig seizoen smaakmaker in de Eredivisie bij AZ, maar dreigt bij Watford te verpieteren. Een doorbraak in de Premier League lijkt verder weg dan ooit.

Troebel perspectief voor Berghuis bij Watford

Maandag maakte Berghuis zijn eerste goal voor Watford. Niet in de Premier League, maar in de beloftencompetitie tegen Bristol City Onder-21, op een bijveld van het trainingsveld van The Hornets. Het tekent de positie van Berghuis bij de Engelse promovendus.

De 24-jarige aanvaller kwam sinds zijn transfer van AZ eind juli pas tot 86 minuten in de hoofdmacht, verdeeld over vijf invalbeurten. Zijn laatste optreden voor Watford dateert al van 17 oktober. Sindsdien zat de voormalige speler van FC Twente nog maar twee keer bij de wedstrijdselectie van de verrassende nummer zeven van de Premier League.

Het perspectief lijkt er voor Berghuis bovendien alleen maar troebeler op te worden. De concurrentie is op Vicarage Road al niet mals voor de geboren Apeldoorner, maar met Juan Iturbe (AS Roma) lijkt Watford er in januari nog een vleugelspits bij te halen. De Argentijnse dribbelaar heeft al afscheid genomen van zijn medespelers in Rome en verblijft op dit moment in Engeland om zijn transfer af te ronden. Watford gaat hem huren, met een optie tot koop.

Een doorbraak in Engeland en nieuwe oproep voor Oranje, Berghuis behoorde in juni voor de duels met Letland en de Verenigde Staten tot de selectie van het Nederlands elftal, lijkt daarmee verder weg dan ooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.