Tripje Valls valt verkeerd, Bredase biertjes

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Tripje Valls valt verkeerd, Bredase biertjes

•  Hoge bestuurders en wanpraktijken, het is de laatste tijd een dingetje in het voetbal. Wees gerust, de komende regels hebben dit keer niets te maken met de FIFA en haar smeergeldpraktijken. Althans, niet dat we weten. De Franse premier Manuel Valls is hoofdrolspeler. Hij besloot samen met zijn kroost de Champions League-finale tussen Barcelona en Juventus (3-1) in Berlijn te bezoeken. Op het eerste oog  niets vreemds aan. Maar wel als we in ogenschouw nemen dat als vervoersmiddel voor een vliegtuig van de staat koos. Hoewel hij geen last heeft gehad van files is Valls nu toch gesommeerd de kosten terug te betalen.

Valls was overigens aanwezig op uitnodiging van de onvermijdelijke UEFA-preses Michel Platini (op de foto met Valls samen) en verdedigde zichzelf na de nodige aantijgingen van de oppositie door te zeggen dat het bij zijn functie hoort Frankrijk te vertegenwoordigen op sportevenementen. Alles met het oog op het EK van 2016. Platini was niet te beroerd hem direct bij te springen en te stellen dat er vooral over dat toernooi en de wanordelijkheden bij de FIFA is gesproken toen de twee elkaar zaterdag ontmoetten. Sorry, daarvoor. Het gaat dus namelijk weer over de FIFA… Het geschil werd overigens zonder opstappen van bobo's opgelost. 'Ik zal ervoor zorgen dat er geen twijfel meer mogelijk is. Ik zal de kosten voor de uitstap van mijn kinderen, 2.500 euro, op mij nemen', aldus Valls.

• In Breda is het maar weer eens bewezen: met het bier zit het wel goed bij NAC. Donderdag maakte de club officieel bekend dat biermerk Bavaria de gedegradeerde Parel van het Zuiden een hart onder de riem heeft gestoken. Hoe? Op een manier waarop menig vrouw een voorbeeld kan nemen. 'Daarop besloot de Brabantse brouwer een uitzondering te maken op de vastgelegde contractuele afspraken. In plaats van het naar beneden bijstellen van de sponsoring werd het sponsorbedrag juist eenmalig vermeerderd.' Dat noemen wij nog eens een goede sponsor. Proost.

Joop Gall is niet vies van een grapje links of rechts. Bekijk hier hoe hij bij RTV Drenthe zijn kandidatuur om Sepp Blatter op te volgen bekend maakt. 'Joop is niet te koop!'

• De voorbereiding van de Zweedse dames op het twee groepsduel tijdens het WK verloopt op zijn zachtst gezegd ontspannen. Zaterdag om 02.00 uur (Nederlandse tijd) is in Winnipeg de damesploeg van Amerika de tegenstander en ter voorbereiding hebben de Scandinavische blondines een shopuitje verkozen boven een stevige training. Ze hadden immers toch vrij gekregen van bondscoach Pia Sundhage. Zaterdag zal blijken hoe de dames het dure puntenverlies uit de eerste wedstrijd, tegen Nigeria werd het 3-3, verteerd hebben.

'Het duel met België is de belangrijkste wedstrijd voor ons sinds Rusland in 2003.'
• Gareth Bale heeft al heel wat meegemaakt, maar de Man van Honderd Miljoen kijkt uit naar het treffen van vrijdag in het Cardiff City Stadium. Dan komt België in het kader van de EK-kwalificatiecampagne op bezoek. De winnaar van het duel zet een enorme stap naar het EK in Frankrijk, aangezien beide ploegen nu aan kop gaan in Groep B met elf punten na vijf duels. 'We hebben hier van gedroomd', vulde bondscoach Chris Coleman hem aan. Voor Wales zou het de eerste plaatsing ooit voor het EK kunnen worden. Op het WK waren ze alleen in 1958 (Zweden) present.

Gonzalo Higuaín en Antonio Mirante kregen het dit seizoen op 10 mei met elkaar aan de stok. In Italië heeft de Napolitaanse Chiara nu voor een sappige roddel gezorgd. Het opstootje met de Parma-speler zou immers een gevoelige reden hebben, zo onthulde ze. En daar kwam meer bij kijken dan de Napolitaanse teleurstelling over het 2-2 gelijkspel. 'Toen ik een relatie met Antonio had, werd ik benaderd door Higuaín op Facebook. Hij complimenteerde me met mijn uiterlijk en vroeg of we konden afspreken. Dat heb ik direct aan Antonio verteld en dat bleek achteraf het begin van het einde van onze relatie…' (Sport Mediaset)

Saido Berahino is met Jong Engeland  in voorbereiding op het EK van deze zomer in Tsjechië. De West Bromwich Albion-aanvaller heeft zijn fans mee laten genieten door de oefensessie te filmen met een Go Pro-camera. Hij speelt zich dus letterlijk in de kijker.

• Gerard Piqué is met boegeroep en fluitconcerten begroet door een deel van de Spaanse fans. De Barcelona-verdediger had zich na de Champions League-zege nog plagerig uitgelaten richting rivaal Real Madrid en dat werd hem niet in dank afgenomen door een deel van de fans van de nationale ploeg. Helemaal gek is het niet dat achtduizend fans hem in León enigszins vijandelijk benaderde. De inwoners aldaar dragen Madrid een warm hart toe en Barcelona minder. Overigens leek Piqué de negatieve aandacht niet zo hoog op te nemen en liet bondscoach Vicente del Bosque eerder ook al weten er niet zo zwaar aan te tillen. Nu de Madrid-spelers nog… Donderdagavond oefent Spanje tegen Costa Rica en zondag wacht een EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland.

'Het zou mooi zijn als ik komend seizoen in totaal 25 keer kan scoren voor Chelsea.'
•  De Belg Eden Hazard maakte afgelopen seizoen indruk bij Chelsea. In officiële duels vond hij in totaal negentien keer het net. Dat mag volgend seizoen wel wat meer zijn, vindt hij zelf. (clubwebsite).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.