Treurende Koeman zag bui al hangen

Trainer Ronald Koeman van Southampton voelde de puntendeling tegen Leicester City (2-2) aankomen, nadat de bezoekers de aansluiting hadden gevonden. De oefenmeester ging daarnaast in op de mysterieuze rugblessure van de absente Maarten Stekelenburg.

Southampton leek na een helft op rozen te zitten door treffers van José Fonte en Virgil van Dijk, maar zag The Foxes na rust langszij komen. 'Na de aansluitingstreffer zag ik de bui al hangen', toonde Koeman na afloop aan over profetische krachten te bezitten. 'Ik vond hen veel frisser ogen in het laatste half uur. Het geloof nam zienderogen bij ze toe en daar maakten ze goed gebruik van', doelt de oud-international op de late gelijkmaker van Jamie Vardy, die ook de 2-1 voor zijn rekening had genomen.

Toch had Koeman aanvankelijk logischerwijs het idee dat zijn ploeg een gewonnen wedstrijd speelde. 'Ik verwachtte te gaan winnen na een 2-0 voorsprong. Stomme fouten hebben ons uiteindelijk de das omgedaan. De hoge pressing van Leicester bracht ons na rust in de problemen. We moesten daardoor steeds de lange bal hanteren en verloren daarbij steeds veel te snel de bal.'

Stekelenburg
De Nederlander liet ook nog even zijn licht schijnen over de kwetsuur van Stekelenburg, wiens naam verrassend ontbrak op het wedstrijdformulier. 'Het gebeurde vrijdag tijdens de laatste training', analyseert Koeman de totstandkoming van de rugblessure van de doelman. 'De medische staf deed er alles aan om hem fit te krijgen,  maar dat lukte helaas niet.'

Koeman verwacht dat Stekelenburg er volgende week tegen Liverpool gewoon weer bij is. 'Ja, ik denk dat hij dan wel weer kan spelen.'