Trefzekere Robben: 'Zijn allemaal een beetje teleurgesteld'

Bayern München gaf dinsdagavond een 0-2 voorsprong bij Juventus weg (2-2). Bij Arjen Robben, de maker van het tweede Duitse doelpunt, overheerste na afloop dan ook een gevoel van teleurstelling.

Robben maakte in de 55ste minuut op voor hem karakteristieke wijze de 0-2: hij trok vanaf rechts naar binnen en schoot met links raak in de verre hoek. 'Zolang het werkt, blijf ik het doen', zei hij na afloop met een brede glimlach. 'Je krijgt zulke momenten niet vaak in een wedstrijd. Als je zo'n moment dan wel krijgt, moet je rustig blijven en het doelpunt maken. Het was een mooie goal.'

Uiteindelijk gaf Bayern de ruime voorsprong toch nog uit handen. Robben: 'We zijn allemaal een beetje teleurgesteld. Wanneer je met twee doelpunten verschil op voorsprong staat, moet je de wedstrijd afmaken. We hadden rustiger moeten blijven. Zelfs na een tweede doelpunt moet je gefocust blijven. We moeten ons hart en onze passie, maar ook onze ervaring gebruiken om in eigen huis te winnen.'

Guardiola
Bayern München-coach Josep Guardiola sloot zich aan bij de woorden van Robben. 'Natuurlijk wil je die wedstrijd het liefst winnen, maar we mogen niet vergeten dat Juventus de verliezend finalist van de Champions League van vorig seizoen is', zei de Spanjaard, die niet vond dat Bayern halverwege de tweede helft een stuk minder ging spelen. 'We hebben negentig minuten lang goed gespeeld, niet slechts zestig minuten.'

'Het is erg jammer dat we niet hebben gewonnen, maar dat is voetbal. Juventus gaf achterin veel ruimte weg, maar was voorin erg klinisch. Wij verdedigden minder, maar vielen erg goed aan', concludeerde Guardiola. Aanvoerder Philipp Lahm bleef positief. 'Dit was een erg goede wedstrijd. Juventus is een sterke ploeg die zich kon terugvechten in de wedstrijd door onze fouten. Maar we kunnen absoluut voortborduren op de eerste zestig minuten. We controleerden de wedstrijd, kregen veel kansen en gaven niets weg.'