Trefzekere Promes belangrijk voor Spartak in derby

Quincy Promes heeft opnieuw zijn waarde voor Spartak Moskou bewezen. De Nederlandse aanvaller was twee keer doeltreffend in de met 3-2 gewonnen derby tegen Dinamo Moskou.

Bij afwezigheid van spits Yura Movsisyan begon Promes in het uitduel met stadgenoot Dinamo in de punt van de aanval. In de 22ste minuut deed hij wat van hem verwacht werd door met een slimme loopactie vrij te komen in het strafschopgebied en met een knappe voetbeweging af te ronden.

Zo tekende Promes voor de 1-1, nadat Aleksandr Kokorin vijf minuten eerder de score had geopend. Promes vond in de voorhoede van Spartak ex-Ajacied Aras Özbiliz aan zijn zijde. Alexander Büttner ontbrak in de wedstrijdselectie van de thuisclub. In de tweede helft nam Dinamo via Pavel Pogrebnyak opnieuw de leiding, maar invaller Denis Davydov trok de stand snel weer gelijk.

Daardoor leken Dinamo en Spartak af te stevenen op een remise, maar Promes maakte in de extra tijd ook nog zijn zevende competitiegoal van het seizoen. De ploeg van de Oranje-international staat daardoor nu vierde, op negen van koploper CSKA Moskou. De tegenstander in de Champions League komt later deze zondag nog in actie. Stadgenoot Dinamo is negende.