Promes ongelukkig als Oranje-international

Quincy Promes is bij Oranje een van de mogelijke vervangers van de geblesseerde Arjen Robben. De flankspeler kan echter geen klinkende statistieken overleggen als vijfvoudig international. In elke interland waarin hij acteerde, ging het Nederlands elftal namelijk de boot in.

Promes debuteerde op 5 maart 2014 als speler van FC Twente in het vriendschappelijke duel met Frankrijk namens het Nederlands elftal. De wedstrijd waarin hij negentig minuten in actie kwam ging met 2-0 verloren, dankzij doelpunten van Karim Benzema en Blaise Matuidi.

In zijn overige vier interlands tegen IJsland (uit 2-0 verlies, thuis 1-0 nederlaag), Mexico (2-3) en de Verenigde Staten (3-4) kwam de aanvaller van Spartak Moskou drie keer als invaller in het veld. Hij bleef in het oefenduel met de Amerikanen na 45 minuten achter in de kleedkamer.

Bondscoach Danny Blind zal voor het EK-kwalificatieduel hoogstwaarschijnlijk kiezen tussen Jeremain Lens, Robin van Persie, Luciano Narsingh of Promes als vervanger van de geblesseerde Arjen Robben. De captain van Oranje liep tegen IJsland een dijbeenblessure op en is daardoor zondagavond niet inzetbaar.