Trefzekere Lens ziet ondanks gelijkspel kansen in Italië

Jeremain Lens en zijn ploeggenoten bij Dinamo Kiev deden zichzelf in de heenwedstrijd tegen Fiorentina tekort door in de slotfase nog de 1-1 toe te staan, maar de 27-jarige aanvaller heeft vertrouwen in een goede afloop. Ook met een gelijkspel zijn er volgens Lens in Italië mogelijkheden om de halve finale van de Europa League te halen.

'Er zitten altijd moeilijke wedstrijden tussen, daar was dit er eentje van', vertelt Lens op de website van de UEFA. De 29-voudige Oranje-international maakte tien minuten voor rust zelf nog de 1-0, maar dankzij een omhaal van invaller Khouma Babacar werd het in de extra tijd 1-1. 'Maar dat is geen slecht resultaat voor ons', aldus Lens.

Dat zei de ex-PSV'er vooral met de kwaliteiten van de Italiaanse opponent in ogenschouw nemende. 'Fiorentina is een erg sterke tegenstander, dat heeft het team wel bewezen. We hadden een paar goede counters, als die wat beter waren uitgespeeld hadden we vaker kunnen scoren. In de slotfase wilden we de voorsprong verdedigen, helaas scoorden ze toch.'

Dankzij het resultaat in Kiev zal Dinamo volgende week donderdag moeten winnen of op zijn minst gelijkspelen met minimaal twee goals. Het is een loodzware opdracht. Fiorentina verloor dit jaar in eigen huis immers alleen van Juventus (0-3, Coppa Italia). Lens ziet het allemaal nog niet zo somber in. 'We hebben genoeg mogelijkheden om de return te winnen.'

Voor Lens zelf leverde het thuisduel met Fiorentina zijn eerste doelpunt voor Dinamo sinds 11 december (2-0 zege bij Steaua Boekarest) op. In totaal scoorde de bij AZ opgeleide vleugelspits dit seizoen in 26 duels 8 keer voor de Oekraïners. Vorig jaar bleef zijn teller nog steken op 7 treffers in 41 wedstrijden.