Doelpunt Lens niet genoeg voor zege door omhaal Babacar

Dinamo Kiev leek op weg naar een thuiszege op Fiorentina in de heenwedstrijd van de kwartfinale in de Europa League, maar Khouma Babacar zorgde in de extra speeltijd met een omhaal voor de gelijkmaker (1-1).

Fiorentina had zijn laatste twee wedstrijden - tegen Juventus en Napoli - met 3-0 verloren, maar de ploeg van trainer Vincenzo Montella begon in Oekraïne uitstekend aan de wedstrijd. Dinamo kwam er in de openingsfase nauwelijks aan te pas, maar volledig tegen de verhouding in kwam de thuisclub negen minuten voor rust wél op voorsprong. Jeremain Lens zorgde voor vreugde in het Olympisch Stadion van Kiev.

Een schot van de ex-aanvaller van AZ, NEC en PSV werd van richting veranderd door Nenad Tomovic, waardoor Fiorentina-doelman Neto kansloos was. Lens leek uit te groeien tot matchwinner, ook omdat de paal de gelijkmaker van Borja Valero een klein kwartier voor tijd in de weg stond. Maar in de slotseconden was het alsnog raak voor de bezoekers. Na een voorzet van Matías Fernández schoot Babacar in twee instanties met een omhaal binnen.

Door het gelijkspel ligt alles open voor de return, die over exact een week wordt afgewerkt in Florence.