Trefzekere keeper Deckers: 'Ogen dicht en schieten'

Jordy Deckers was vrijdagavond goud waard voor Excelsior. De laagvlieger van de Jupiler League hield een punt over aan de wedstrijd tegen FC Dordrecht (2-2), door een doelpunt van de keeper.

In de blessuretijd reageerde de doelman attent bij een hoekschop van Rick Kruys en trok met een trefzeker schot de stand gelijk. 'Ik nam de bal aan op mijn borst en toen was het ogen dicht en schieten. En hij viel binnen, gelukkig', verklaart de keeper bij RTV Rijnmond.

'Dit voelt als een overwinning. We spelen bijna de hele wedstrijd met tien man (Jurgen Mattheij kreeg na tien minuten een rode kaart, red.), we houden knap stand en dan maken zij in de 88ste minuut 1-2. Maar gelukkig wordt het dus nog gelijk.'

'Normaal gesproken ga ik nooit mee', vervolgt de scorende goalie. 'Ik was ook te laat, maar ze verdedigden slecht uit. Wij geven nooit op. Dat is onze kracht op dit moment. De absolute wil is er. Dat is een hele verbetering ten opzichte van het eerste deel van het seizoen.'

Dankzij het doelpunt van de voormalig Ajacied is Excelsior van de laatste plaats in de Jupiler League af. Die wordt momenteel bezet door FC Eindhoven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.