Trefzekere Deeney waant zich bij amateurs: 'Dit had 6-6 kunnen worden'

Troy Deeney wist woensdagavond niet wat hij zag. De dertigjarige spits van Watford was twee keer trefzeker in het knotsgekke uitduel met Bournemouth. Bij rust stond de eindstand al op het scorebord: 3-3. 'De verdediging leek wel van een Sunday League-niveau.'

Met zes goals in de eerste helft, waarvan vier in slechts 361 seconden tijd, was het publiek de grote winnaar in het Vitality Stadium in Bournemouth. Deeney verzorgde binnen een half uur zelf de eerste twee treffers namens Watford, maar zag vervolgens nog voor rust hoe ook vier anderen (onder anderen Nathan Aké) doel troffen. Het was volgens de spits vooral te danken aan het feit dat de aanvallers aan beide kanten geen strobreed in de weg werden gelegd. 'Om eerlijk te zijn leek de verdediging bij beide teams op die van teams uit de Sunday League', vergeleek Deeney in gesprek met BBC de defensies met die van het Engelse amateurniveau.

De Watford-aanvoerder, die al meer dan 350 wedstrijden speelde voor Watford, maakte dankbaar gebruik van het geschutter in de Bournemouth-defensie. 'Het was een interessante wedstrijd om deel van uit te maken', zei Deeney. 'Dit had ook 6-6 kunnen worden. Als entertainers kunnen we tevreden zijn, maar niet als professionals. De fans zijn de enigen die hier blij mee zijn.'

De tegenstand die Deeney van de Bournemouth-verdedigers kreeg was een groot contrast met bijvoorbeeld de duels die de spits met Virgil van Dijk uitvecht. In september 2018 sprak de Engelse spits uit bepaald niet uit te kijken naar wedstrijden tegen de captain van het Nederlands elftal. 'Hij is te groot, te sterk, te snel, te goed aan de bal en hij heeft ook nog eens een goede kop met haar. Ik haat het om tegenover hem te staan', zei hij destijds over Van Dijk.

Het was woensdagavond voor het eerst dit Premier League-seizoen dat Deeney twee keer in één wedstrijd tot scoren kwam. Wellicht een moment om te koesteren voor Deeney, met de uitwedstrijd tegen Liverpool over iets meer dan een maand (9 februari, red.) weer op het programma.