Trefzekere Cristiano Ronaldo op weg naar nieuwe mijlpaal

Reacties

Cristiano Ronaldo is dicht bij een nieuwe mijlpaal in zijn Real Madrid-carrière. Nadat hij tegen Osasuna twee keer scoorde heeft hij nog twee goals nodig om zijn productie in alle competities op 250 treffers te brengen.

Trefzekere Cristiano Ronaldo op weg naar nieuwe mijlpaal

Daarvoor krijgt Ronaldo dinsdag in München de eerste gelegenheid. Dan verdedigt hij met Madrid een 1-0 thuiszege uit de heenwedstrijd tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League. Mocht Ronaldo scoren in het kampioenenbal, dan slaat hij een dubbelslag door tevens de speler te worden die het meest scoorde in één editie van het toernooi. Dit seizoen maakte de Portugees al veertien doelpunten, waarmee hij het record van Lionel Messi uit 2011/12 reeds evenaarde.

Slechts drie spelers van Real slaagden er eerder in de barrière van 250 doelpunten te slechten: Raúl (323 doelpunten), Alfredo Di Stefano (305) en Carlos Santillana (289). Ronaldo heeft wel een hoger doelpuntenmoyenne dan dit trio. De Portugese wereldster had slechts 242 duels nodig om tot zijn 248 doelpunten te komen.

Ronaldo verdeelde zijn productie als volgt over de verschillende competities waarin hij actief was: 176 treffers (163 duels) in de Primera División, 49 (49 duels) in de Champions League, twintig (26 duels) in de Copa del Rey en drie (vier duels) in de Spaanse Supercup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.