Treble gloort voor Barça: 'Maar kunnen ook álles verliezen'

Reacties

Barcelona kan in de komende weken nog drie hoofdprijzen in de wacht slepen. Dat besef is alom aanwezig bij de Catalaanse spelers, die zich ondanks een 3-2 nederlaag bij Bayern München dinsdagavond plaatsten voor de Champions League-finale van 6 juni in Berlijn.

Treble gloort voor Barça: 'Maar kunnen ook álles verliezen'

Lang de tijd om stil te staan bij die prestatie hebben de Barça-spelers niet. Zondag wacht immers al de kampioenswedstrijd, uitgerekend op bezoek bij titelhouder Atlético Madrid. Een zege volstaat daar voor de Spaanse titel. Op 30 mei, een week voor de eindstrijd in de Champions League, wacht Athletic de Bilbao ook nog als tegenstander in de eindstrijd om de Copa del Rey. 'We zijn er slechts drie wedstrijden van verwijderd alles te winnen', stelde Javier Mascherano daarom dinsdag na afloop. 'Maar we weten ook dat we in de komende wedstrijden nog álles kunnen verliezen', aldus de verdediger annex middenvelder.

Een voorkeur voor de tegenstander in de finale heeft de Argentijn niet. Juventus won het heenduel in eigen huis met 2-1 van bekerhouder Real Madrid. 'Kiezen tussen twee teams met zo'n geweldige historie zou alleen maar arrogant zijn.' Zijn landgenoot Lionel Messi vulde op Facebook aan. 'Natuurlijk zijn we blij dat we de finale hebben gehaald, maar ons doel is pas bereikt als we winnen in Berlijn.'

Voor de Duitse doelman Marc-André Ter Stegen was de halve finale in zijn vaderland bijzonder. Hij erkende dat er mede door de vroege goals van Neymar na rust gemakzucht insloop bij de ploeg van Luis Enrique. 'In de tweede helft waren we het een beetje kwijt. Door die goals waren we al zo goed als zeker van Berlijn. Of het trio Neymar, Messi, Suarez het beste ter wereld is? Dat weet ik niet, maar wat ik wel weet: het is heerlijk om over spelers te beschikken die altijd scoren, ook als je wat minder speelt als ploeg.'

In Spanje wordt al uitgebreid stilgestaan bij de mogelijkheid van El Clásico in de eindstrijd, al moet Real zich dan nog wel voor de tweede opeenvolgende eindstrijd plaatsen. 'Maar het maakt ons niet uit wie we treffen. Ook als Real de tegenstander is, moeten we winnen', besloot Andrés Iniesta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.