Transfervrije Cabral heeft de clubs voor het uitzoeken

Reacties

Jerson Cabral heeft over aanbiedingen niet te klagen. De aanvaller van FC Twente is per 1 juli transfervrij en de opties waar hij zijn carrière kan vervolgen stapelen zich op.

Transfervrije Cabral heeft de clubs voor het uitzoeken

'Er zijn een heleboel clubs die al belangstelling hebben getoond voor Jerson. Meerdere clubs zijn ook echt concreet en daar praten we mee, maar Jerson moet eerst alles maar eens op een rijtje zetten voor zichzelf zodat hij daarna een weloverwogen keuze kan maken', laat Wessel Weezenberg, zaakwaarnemer van Cabral, weten in gesprek met Voetbal International.

Het Belgische Lokeren is één van de clubs die serieus in de markt is voor Cabral, bevestigt Weezenberg. 'We zijn in gesprek met Lokeren, zij zijn heel concreet. Maar dat geldt voor meerdere clubs. Jerson ligt goed in de markt. Er zijn ook clubs uit de Primera División en Turkije geïnteresseerd. Kayserispor? Dat is één van de clubs die contact met ons heeft opgenomen.'

Een langer verblijf van Cabral, afkomstig uit de jeugd van Feyenoord, in de Eredivisie is vrijwel uitgesloten. 'Dat wordt een heel moeilijk verhaal. Jerson komt natuurlijk van FC Twente en er zijn in Nederland niet veel clubs die zijn salaris kunnen ophoesten', legt de zaakwaarnemer uit. 'We kijken dan ook naar een oplossing in het buitenland.'

De 25-jarige Cabral maakte zijn debuut als prof bij Feyenoord. Na een spectaculair begin in De Kuip ging het snel bergafwaarts met de aanvaller, die in 2012 koos voor een transfer naar FC Twente. Na een matig eerste jaar werd hij verhuurd aan achtereenvolgens ADO Den Haag en Willem II. Veel succes leverde dat niet op, maar het afgelopen seizoen leefde Cabral onder trainer René Hake helemaal op bij Twente en was de linkspoot in 24 wedstrijden goed voor zes goals en vijf assists in de Eredivisie. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.