Transferdoelwit velt Spurs, Juve klopt Trabzonspor

Tottenham Hotspur leed op bezoek bij Dnjepr Dnjepropetrovsk een verrassende 1-0 nederlaag. Juventus liet zich tegen Trabzonspor niet verrassen en won thuis met 2-0.

Dnjepr Dnjepropetrovsk – Tottenham Hotspur 1-0
Tottenham Hotspur trad in Oekraïne aan met een sterke formatie, waarin manager Tim Sherwood (foto) plaats had ingeruimd voor de voormalige Eredivisie-spelers Nacer Chadli en Jan Vertonghen.

De Londenaren maakten in Dnjepropetrovsk een ongeïnspireerde indruk. De kans die Roberto Soldado in de tweede helft om zeep hield stond daarvoor symbool. De Spaanse spits kon de bal van dichtbij binnentikken na een voorzet van Paulinho, maar slaagde erin de bal over het doel te vuren. Die gigantische misser kwam Tottenham duur te staan.

Dnjepr greep namelijk de zege dankzij een benutte strafschop in de 81ste minuut. De penalty was veroorzaakt door Jan Vertonghen en werd benut door Yevhen Konoplyanka, die tijdens de afgelopen transferperiode in de belangstelling stond van Liverpool én Spurs. Ook de in de tweede helft ingevallen Christian Eriksen kon een nederlaag niet voorkomen, waardoor Tottenham de score volgende week op White Hart Lane moet zien recht te zetten.

Juventus-Trabzonspor 2-0
In de Champions League vond Juventus zijn waterloo tegen Galatasaray, maar de Italiaanse koploper lijkt in de Europa League niet ten prooi te vallen aan een Turkse tegenstander. Trabzonspor werd in Turijn namelijk opzij gezet door de Bianconeri.

Dani Osvaldo, die voor het eerst in de basis stond bij Juventus, opende na een kwartier de score na een slippertje van Aykut Demir (ex-NAC Breda). Trabzonspor maakte het Juve bij vlagen zeer lastig, maar De Oude Dame behield altijd de controle en zag dat in de negentigste minuut beloond worden met een tweede doelpunt. Paul Pogba (foto) rondde van dichtbij af na een pass van Carlos Tévez.