Transferdagboek 29/06: Roman, Maicon, Kezman en Neto

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 29/06: Roman, Maicon, Kezman en Neto

NEC lijkt Mihai Roman van de loonlijst te kunnen halen. Volgens Digisport vertrekt de 25-jarige aanvaller naar Universitatea Craiova. Volgens de televisiezender betalen de Roemenen 125 duizend euro. Wel zou NEC een doorverkooppercentage van twintig procent hebben bedongen.

Galatasaray trekt nog maar eens de portemonnee. Zowel Turkse als Braziliaanse media melden dat Maicon Pereira Roque op het punt staat terug te keren naar Europa. De 28-jarige verdediger die nu uitkomt voor São Paulo, speelde in het verleden voor FC Porto. Met de overgang van de 1 meter 91 lange verdediger zou zo’n acht miljoen euro gemoeid zijn.

Mateja Kezman scoort tegenwoordig als zaakwaarnemer.
Mateja Kezman scoort tegenwoordig als zaakwaarnemer.

AC Milan heeft volgens diverse Braziliaanse media beet. Thiago Maia zou een langdurig contract tekenen bij de Italiaanse grootmacht. De twintigjarige middenvelder, momenteel onder contract bij Santos, zou komende week zijn handtekening zetten in Milaan. Maia geldt als een van de grootste talenten van Brazilië.

Raakt Juventus Neto deze zomer kwijt? De 27-jarige doelman zou naar Spanje én naar Engeland kunnen. Valencia zou vijf miljoen over hebben voor de Braziliaan, Watford zou zelfs drie miljoen euro meer willen betalen.

Het nieuws dat Kostas Manolas naar verluidt afziet van zijn transfer naar Zenit Sint-Petersburg is ook Chelsea ter ore gekomen. The Blues zien volgens diverse Engelse media hun kans schoon nu de Griekse verdediger van AS Roma woensdag niet kwam opdagen voor de medische keuring. Chelsea moet nog contact opnemen met Roma, maar ziet zijn komst wel zitten. Te meer omdat Nathan Aké op het punt staat voor 22 miljoen euro naar AFC Bournemouth te verkassen. De kersverse Oranje international speelde al op huurbasis voor The Cherries.

Waar Chelsea-manager Antonio Conte nog wacht op zijn eerste versterking, is AC Milan erg bedrijvig. De Rossoneri trokken André Silva, Franck Kessié, Mateo Musacchio en Ricardo Rodriguez al aan en verwelkomden donderdag Sunderland-aanvaller Fabio Borini voor de medische keuring. Daarmee is Milan nog niet klaar. De club hoopt er snel uit te komen met Atalanta Bergamo over de transfer van rechtsback Andrea Conti en wil bovendien nog een spits. Volgens La Gazetta dello Sport staan Pierre-Emerick Aubameyang en Nikola Kalinic (Fiorentina) bovenaan de lijst.

De kans is groot dat Milan zich moet richten op Kroaat Kalinic, omdat Aubameyang volgens Bild hard op weg is naar China. Tianjin Quanjin, de club van trainer Fabio Cannavaro, heeft een bod uitgebracht van 75 miljoen euro, terwijl de Gabonees zelf 25 miljoen euro per jaar kan verdienen. Het zijn bedragen waar de Rossoneri ondanks de komst van de nieuwe Chinese eigenaar niet aan kunnen tippen, ook niet als het lukt om de Colombiaanse goalgetter Carlos Bacca en zijn back-up Gianluca Lapadula deze zomer te slijten op de transfermarkt.

Stadgenoot Internazionale moet lijdzaam toezien hoe Milan de ene na de andere speler koopt. Zelf zijn de Nerazzurri allang blij als ze hun beste spelers kunnen houden, bijvoorbeeld Ivan Perisic. Manchester United heeft volgens Gazzetta te horen gekregen dat het de Kroatische vleugelspeler tot 1 juli voor vijftig miljoen euro mag overnemen, daarna is Perisic niet meer te koop. Inter heeft dertig miljoen euro nodig om aan de Financial Fair Play te doen, maar wil Perisic een nieuw contract aanbieden als hij blijft. Dan moeten er behalve Ever Banega (Sevilla) wel nog andere spelers vertrekken.

Financiële problemen zijn Juventus tegenwoordig vreemd. De kampioen van Italië en verliezend Champions League-finalist heeft daarom besloten nu toch aan de vraagprijs voor Federico Bernardeschi te voldoen. Fiorentina wil de 23-jarige sterspeler eigenlijk niet kwijt, maar zou voor veertig miljoen euro wel willen praten over een transfer. De Oude Dame denkt La Viola te kunnen overtuigen door het bod op de Italiaans (jeugd)international te verhogen naar 35 miljoen euro plus bonussen. Toch zou Fiorentina nog twijfelen. Het ziet Bernardeschi liever naar het buitenland vertrekken.

Real Madrid is schijnbaar nog steeds niet helemaal gelukkig met Keylor Navas. Het is nog ongewis wanneer een wisseling van de wacht komt, maar in ieder geval laat de Spaanse grootmacht zich al informeren over mogelijke vervangers van de doelman uit Costa Rica. Zo bevestigt zaakwaarnemer Christophe Henrotay dat hij 'regelmatig' met de leiding van De Koninklijke om de tafel zit om te praten over de situatie van zijn client Thibaut Courtois. De Belg staat nog tot medio 2019 onder contract bij Chelsea.

Maar er liggen schijnbaar meer Madrileense ijzers in het vuur. Het Spaanse Cadena SER meldt dat Gianluigi Donnarumma een nieuw contract met AC Milan gaat tekenen. Daarin zou een clausule worden opgenomen om in de zomer van 2018 naar Real Madrid te vertrekken. Eerder hadden de Rossoneri een dergelijke clausule van de hand gewezen.

Bayern München zoekt geduldig en gericht naar versterkingen en laat zich niet leiden door de emotie. President Uli Hoeness verdedigt in Kicker de transferpolitiek van de Duitse kampioen, die ondanks het afscheid van ervaren krachten Xabi Alonso en Philipp Lahm vooral (flink) investeerde in aanstormende beloftes. 'Als we willen afdwingen dat we de Champions League winnen, dan moeten we met heel veel geld gaan smijten. Maar ik heb niets met alibi-aankopen.'

De Beierse club heeft schijnbaar ook geen interesse meer in Alexis Sánchez. De eisen van Arsenal (verwachte vraagprijs 55 miljoen euro) en de aanvaller (verwachte weeksalaris vier ton) hebben Bayern te veel laten schrikken. Daardoor is Manchester City volgens The Mirror de voornaamste kandidaat om de Chileense aanvaller voor zich te winnen, al zal Arsenal niet al te happig zijn Sánchez te verkopen aan een concurrent.

Arsenal is aan de andere kant ook bezig de selectie van vers bloed te voorzien. Maar voorlopig prijkt alleen de naam Sead Kolasinac op de lijst van nieuwkomers. The Gunners hebben nog geen zaken kunnen doen in Frankrijk. Olympique Lyon heeft een bod van 45 miljoen op Alexandre Lacazette afgewezen, terwijl AS Monaco niet te vermurwen is met 35 miljoen euro om Thomas Lemar te laten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.