Transferdagboek 3/8: Huntelaar, Bellamy en Makoun

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 3/8: Huntelaar, Bellamy en Makoun

Het transferdagboek van dinsdag wordt voornamelijk gekleurd door berichten uit Engeland. Vooral Tottenham Hotspur heeft grootse plannen ontvouwd. Klein probleem bij de Londenaren is het feit dat zij 'slechts' rond de negen miljoen Engelse ponden te besteden hebben, een goede tien miljoen euro.

Manager Harry Redknapp heeft te kennen gegeven zich vooral op huurspelers te concentreren. In een aantal van zijn gedachtenspinsels komt onze landgenoot Klaas-Jan Huntelaar voor. Redknapp zou de spits van AC Milan graag op huurbasis willen overnemen.

Het eerste bod is door de Milanezen afgewezen, zij zouden de speler liever verkopen. Redknapp heeft te kennen gegeven rustig af te wachten. Op zijn interesse voor Craig Bellamy is hetzelfde verhaaltje van toepassing. The Spurs zien in de aanvaller van Manchester City een prima alternatief, mocht de komst van Huntelaar niet doorgaan.

Redknapp is eveneens geïnteresseerd in Jean Makoun, ervaren middenvelder van de Franse kampioen Olympique Lyon. De gang van Makoun naar Noord-Londen lijkt echter vooralsnog onwaarschijnlijk, aangezien zijn club tot minimaal de helft van de aankoopprijs van elf miljoen pond (ruim 13 miljoen euro) wil incasseren.

Tot slot saillant nieuws met betrekking tot Roque Santa Cruz. De Paraguayaanse aanvaller is bij Manchester City min of meer op een zijspoor beland en weet zich in de belangstelling van Fulham. Trainer op Craven Cottage is niet geheel toevallig de Welshman Mark Hughes.

Hughes trok de Paraguayaan in het seizoen 2007/08 als trainer van Blackburn Rovers voor de eerste keer aan. Nadat Hughes in 2008 werd aangesteld als trainer van Manchester City telde deze liefst zeventien miljoen pond (ruim twintig miljoen euro) neer om de spits naar The Citizens te halen. Inmiddels is Hughes dus trainer van Fulham en is een bod van zes miljoen pond richting Manchester City gefaxt.

Of Santa Cruz daadwerkelijk de overstap maakt valt nog te bezien. Olympiakos Piraeus, Olympique Marseille en Fenerbahçe zouden eveneens lonken naar de diensten van de Paraguayaans international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen