Transferdagboek 31/7: Özil, Hleb, Defour en Balotelli

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 31/7: Özil, Hleb, Defour en Balotelli

Mesut Özil gaf in gesprek met het Spaanse Marca onbedoeld brandstof voor de geruchtenmachine. De Duitse international, die met Werder Bremen niet tot een vergelijk kwam over het openbreken van zijn contract, hintte naar een overstap naar de Primera División. 'Ik praat niet over Real Madrid, althans niet op dit moment. Ik hou van Spanje.'

Aleksandr Hleb is juist hard op weg zijn Spaanse hoofdstuk te sluiten. De aanvaller uit Wit-Rusland staat in de etalage bij Barcelona. AS weet dat de Catalaanse grootmacht bereid zijn hem voor vijf miljoen euro van de hand te doen. Aston Villa, Sunderland, West Ham United, Tottenham Hotspur en Liverpool hebben meer of minder interesse in Hleb, die 2008 nog voor twaalf miljoen euro verkaste van Arsenal naar Barcelona.

The Daily Mail weet dat er weer een nieuwe naam kan worden toegevoegd aan het lijstje van mogelijke vervangers voor het geval de transfer van Javier Mascherano eindelijk eens concreet wordt. Liverpool-manager Roy Hodgson zat namelijk vrijdag op de tribune bij Standard Luik voor Steven Defour. De Belgische international staat naar verluidt ook in de belangstelling van Manchester United.

De transfersage rond Mario Balotelli houdt aan. Zaakwaarnemer Mino Raiola voorspelde vorige week nog duidelijkheid op korte termijn, maar ondertussen blijven de clubs steggelen over een afkoopsom. Inter-voorzitter Massimo Moratti sprak tegen dat er een akkoord is met Manchester City. Volgens Sky zitten beide clubs dit weekend maar weer eens om de tafel. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's