Transferdagboek 31/1: Keane, Cassano en Keirrison

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Roman Pavlyuchenko heette vooraan te staan om als eerste spits White Hart Lane te verlaten. Maar volgens News of the World gaat Robbie Keane de Russische international aftroeven. De Ierse aanvaller gaat voor ruim tien miljoen euro naar Sunderland.

Transferdagboek 31/1: Keane, Cassano en Keirrison

De overgang van Keane naar Stadium of Light maakt de weg vrij voor Kenwyne Jones om over te stappen naar Liverpool, zo weet The Sunday Mirror te melden. Ondertussen zet Yossi Benayoun zijn zinnen op een vertrek van Anfield. De Israëlische international heeft het gehad met de leiding van The Reds, die hem de transfer naar Dinamo Moskou door de neus boorde. Althans, dat schrijft News of the World.

In Italië wacht Antonio Cassano ondertussen ongeduldig af op een antwoord van Real Madrid. De aanvaller leeft bij Sampdoria in onmin met trainer Gigi Del Neri. Fiorentina, dat na de schorsing voor Adrian Mutu verlegen zit om een aansprekende aanvaller, biedt de international een oplossing. Real Madrid speelt echter ook nog een rol. Bij een eventuele verkoop ontvangen de Madrilenen nog ruim drie miljoen euro.

Volgens Tuttomercatoweb heeft Fiorentina meer ijzers in het vuur. De club uit Florence meldde zich in Barcelona om Keirrison op huurbasis over te nemen. De Catalaanse club zou niet onwelwillend staan tegenover de toenadering, omdat de 21-jarige Braziliaan bij zijn tijdelijke standplaats Benfica nauwelijks in het stuk voorkomt.

Naast het transferdagboek is meer informatie te vinden in het Dossier Transfers, waarin onder andere een overzicht te vinden is van de transfers van de Eredivisieclubs.

Bekijk hier al onze video's