Transferdagboek 29/08: Babel, Bendtner en Berbatov

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/08: Babel, Bendtner en Berbatov

Mounir El Hamdaoui hoeft mogelijk toch niet te vrezen voor concurrentie van Dimitar Berbatov. De spits van Manchester United was volgens Engelse en Italiaanse media op weg naar Florence, waar hij na het ondergaan van de medische keuring een meerjarig contract zou ondertekenen.

De 31-jarige Bulgaar zou echter op andere gedachten zijn gebracht door zaakwaarnemer Emil Dantchev. Bij een tussenstop in München liet hij Berbatov weten dat hij ook bij Juventus aan de slag zou kunnen. De club uit Turijn komt komend seizoen uit in de Champions League, waardoor Berbatov voor Juve kiest.

Fiorentina gaat daarom op zoek naar een alternatief en is daarbij uitgekomen bij Nicklas Bendtner, die bij Arsenal mag vertrekken. De 24-jarige spits kan zijn loopbaan echter ook vervolgen bij AC Milan, als we de Italiaanse media moeten geloven.

Een andere aanvaller die de komende dagen nog een transfer hoopt te maken is Ryan Babel. De 25-jarige aanvaller is door 1899 Hoffenheim-trainer Markus Babbel teruggezet naar het tweede elftal, omdat de Bundesliga-club de 42-voudig Oranje-international graag van de hand wil doen.

Reden daarvoor is een clausule in het contract met de spits, die bij nog vier competitieduels een forse salarisverhoging krijgt. Zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht heeft inmiddels meerdere aanbiedingen binnen. 'Vanavond ga ik met Ryan bespreken of hij de betreffende clubs interessant genoeg vindt.'

Dan over naar Málaga, dat zich dinsdag voor het eerst in de clubhistorie wist te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De club heeft grote financiële problemen en zag daarom veel spelers vertrekken. Maar door de miljoenen van de Champions League is er ruimte voor een aankoop: Javier Saviola.

De dertigjarige aanvaller staat nu nog onder contract bij Benfica, maar kan in Portugal niet rekenen op veel speeltijd. De voormalig speler van onder meer Barcelona en Real Madrid zou bij Málaga de opvolger kunnen worden van de gestopte Ruud van Nistelrooy.

Tottenham Hotspur rondde woensdag de komst van Moussa Dembélé (Fulham) af, maar heeft de selectie nog niet rond. Er moet nog een doelman komen en The Spurs zijn dicht bij het contracteren van Hugo Lloris, die voor zo'n vijftien miljoen euro moet overkomen van Olympique Lyon.

'We zijn bijna rond met Tottenham en de beslissing moet nu genomen worden door Hugo', aldus Jean-Michel Aulas, voorzitter van Lyon. 'Deze transfer kan worden afgerond voor de sluiting van de transfermarkt. Sinds de doelstelling om de salarispost omlaag te brengen, past deze transfer in het beleid. Maar we zijn ook zeer gelukkig als hij blijft.'

Niet Maicon, maar Mathieu Debuchy moet volgens Marca bij Real Madrid de concurrentie aangaan met rechtsback Álvaro Arbeloa. Real-trainer José Mourinho heeft op een persconferentie aangegeven dat de Koninklijke na het aantrekken van Luka Modric nog niet klaar is op de transfermarkt.

De Spaanse krant trekt uit die woorden de conclusie dat de Franse rechtsback (27) van Lille, die zo'n twaalf miljoen euro moet kosten, de volgende aanwinst wordt.

Tegenover de komst van een rechtervleugelverdediger staat het waarschijnlijke vertrek van Ricardo Carvalho. De Portugese stopper heeft bij Real geen uitzicht op speeltijd.

'Het is aan Carvalho om te beslissen of hij wil blijven voetballen of om zijn contractuele verplichtingen na te komen en zijn carrière hier te beëindigen', liet Mourinho weinig twijfels bestaan over de toekomst van Carvalho, die in 2004 onder Mourinho nog de Champions League won met FC Porto en daarna met hem mee verhuisde naar Chelsea.

Voor Theo Walcott lijkt niet langer plaats bij Arsenal. De vleugelspits is al tijden in onderhandeling met de clubleiding van The Gunners over een nieuw contract, maar volgens verschillende Engelse media zijn die gesprekken spaak gelopen.

De 23-jarige international zou nu nog voor het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus moeten worden verkocht. Liverpool en Manchester City staan te springen om de razendsnelle Walcott aan hun selectie toe te voegen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's