Transferdagboek 29/03: Bellerín, Asensio, Ascacibar, Mbappé

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 29/03: Bellerín, Asensio, Ascacibar, Mbappé

Juventus gaat deze zomer mogelijke op de Spaanse toer. De Italiaanse topclub heeft zijn peilen volgens Tuttosport gericht op drie Spaanse spelers. Arsenal-verdediger Héctor Bellerín zou transferdoelwit nummer één zijn. De drievoudig Spaans international wordt echter ook begeerd door Barcelona, waar hij in de jeugd speelde. De interesse van Juventus in Iñaki Williams van Athletic Bilbao was al bekend en neemt serieuze vormen aan, terwijl ook Real Madrid-speler Marco Asensio vanuit Spanje moet worden gelokt. De middenvelder, zoon van een Nederlandse moeder, staat naar verluidt hoog op het verlanglijstje van De Oude Dame.

Europa kan zich opmaken voor de komst van de Nieuwe Mascherano. Die bijnaam heeft de gewilde Santiago Ascacibar althans verdiend met zijn spel als middenvelder bij Estudiantes. Volgens zijn zaakwaarnemer is Ascacibar in contact met clubs uit Italië, Duitsland en Spanje. Onder anderen AS Roma en Atlético Madrid zouden hengelen naar de diensten van de aanvoerder van Argentinië Onder-20.

Kylian Mbappé is niet meteen happig op een snelle overstap naar Real Madrid. Het supertalent van AS Monaco wordt in verband gebracht met een overstap naar de Spaanse koploper, maar zit op dit moment goed in Frankrijk. 'Ik heb hier mijn opleiding genoten en voel me prettig in mijn huidige omgeving. De coach van Real, Zinedine Zidane, is mijn jeugdidool, maar voor nu hoef ik Monaco echt niet te verlaten', tekende AS op uit de mond van Mbappé.

Over de sportieve toekomst van Alexis Sánchez is al maanden veel te doen. De Chileense dribbelaar gaat pas na het seizoen opnieuw om tafel om het te hebben over zijn al in 2018 aflopende contract. Mocht een akkoord uitblijven, dan wil Arsenal de smaakmaker voor vijftig miljoen pond (58 miljoen euro) van de hand doen. Volgens The London Evening Standard is Chelsea-manager Antonio Conte zeer gecharmeerd van Sánchez, die per se rond de 300.000 euro per week wil gaan verdienen. Momenteel moet de Chileen rond zien te komen van een weeksalaris van 150.000 euro.

Manchester United heeft een Eric Dier-dossier aangemaakt. Manager José Mourinho van The Red Devils zou een bod van 46 miljoen euro voorbereiden op de multifunctionele speler van Tottenham Hotspur. Dier (23) vormt volgens The Sun een centraal onderdeel van de plannen van Mourinho, die zich verder wil versterken met Antoine Griezmann en een verdediger van naam en faam. Volgens de Portugees is een kwaliteitsinjectie nodig om komend seizoen wél mee te doen om de Engelse landstitel.

Ook Liverpool zal komende zomer het nodige ondernemen op de transfermarkt, zoals het een gefortuneerde club uit de Premier League ook betaamt. James Rodríguez is een naam die in verschillende tabloids wordt gelinkt aan The Reds. De Colombiaanse spelmaker van Real Madrid moet, als je allerlei bonussen meerekent, zo'n zestig miljoen euro kosten. De afgelopen transferperiode wilde Real per se geen afscheid nemen van Rodríguez, maar dat kan heel snel veranderen als president Florentino Pérez besluit definitief voor Eden Hazard - geen goedkope vogel - te gaan. Chelsea wil er alles aan doen om de Belg te behouden en heeft hem daardoor een nieuw contract (met een aangepast salaris) aangeboden.

Als we Engelse media mogen geloven, hoeft Slaven Bilic voorlopig niet te rekenen op het verlengen van zijn in 2018 aflopende contract met West Ham United. Onder de Kroatische manager presteren de Londenaren al het hele seizoen zeer wisselvallig. Het bestuur wil pas in januari 2018 met Bilic om tafel, tenzij de situatie zo verslechtert dat een ontslag nodig is. Mocht dit het geval zijn, dan is Newcastle United-manager Rafael Benítez een van de kandidaten om Bilic op te volgen. De Spanjaard zou niet door één deur kunnen met bestuursleden van de huidige koploper in het Championship.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.