Transferdagboek 27/08: Del Piero, Lloris en Barton

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 27/08: Del Piero, Lloris en Barton

Tottenham Hotspur lijkt nu écht werk te willen gaan maken van de komst van doelman Hugo Lloris. De doelman van Olympique Lyon mocht zich al eerder in de belangstelling van Spurs verheugen, maar destijds hield de Londense clubleiding de hand nog op de knip. Die politiek is inmiddels volledig overboord, nadat Luka Modric voor ruim 35 miljoen werd verkocht aan Real Madrid. De aanvoerder van het Franse nationale elftal moet vijftien miljoen euro kosten.

Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas meldde ondanks zijn eerdere veto dat Tottenham inderdaad weer concreet is. Een logische stap aangezien de drie huidige doelmannen op White Hart Lane – Brad Friedel (41), Carlo Cudicini (38) en Heurelho Gomes (31) – gezamenlijk 110 jaar oud zijn. Tottenham zou zich volgens de BBC tevens offficieel gemeld hebben bij Stade Rennes voor middenvelder Yann M'Vila.

We blijven nog even in Engeland. En dat doen we omdat het nog maar zeer de vraag is of Joey Barton (29) dat ook doet. Het enfant terrible trakteerde zijn followers op Twitter zondagavond op vijftien niet mis te verstane tweets. De boodschap: ik wil weg bij QPR en zie mijn toekomst bij Olympique Marseille. Mijn hart ligt al in het Vélodrome.

De momenteel nog langdurig geschorste Engelsman (hij kreeg na zijn wangedrag in het slotduel van vorig seizoen twaalf wedstrijden schorsing) moest bij QPR zijn spullen al inleveren, maar staat er nog wel tot medio 2015 onder contract. Nog maar even afwachten of de club wil meewerken aan de Franse droom van de bad boy.

Alessandro Del Piero zit sinds zijn vertrek bij Juventus nog steeds zonder club. Zoals ook al eerder wordt de routinier nu in verband gebracht met het Zwitserse FC Sion, waar zijn landgenoot Gennaro Gattuso en de Nederlander Michael Dingsdag ook onder contract staan. Volgens Italiaanse media is er maandag gesproken over een dienstverband.

Klaas-Jan Huntelaar dubt nog over zijn toekomst bij Schalke 04. Een eventueel vertrek van de Griekse sterkhouder Kyriakos Papadopoulos lijkt daarom niet te helpen. Zenit Sint-Petersburg is zeer geïnteresseerd. Dat de Duitsers een eerste bod van dertien miljoen euro niet voldoende vinden, lijkt daarom alleen maar tot een nog hoger bod te gaan leiden.

En wederom lijkt de terugkeer van Kaká naar AC Milan een stukje verder weg. La Gazzetta dello Sport weet dat de ongunstige belastingregels (in vergelijking met de Spaanse) niet alleen een negatieve invloed heeft op het salaris van de Braziliaan, maar ook de kosten van Milan op negatieve wijze zal beïnvloeden. Juist daarom zou AC Milan bij Real Madrid ook navraag hebben gedaan naar een ploeggenoot van Kaká. De Franse controleur Lassana Diarra zou op het wensenlijstje vlak onder de naam van de Braziliaan staan. Kurt Zouma was het afgelopen seizoen een van de revelaties in de Ligue 1 waardoor de zeventienjarige verdediger van Saint-Étienne nu op weg lijkt naar de Premier League. Zondag werd Sir Alex Ferguson gespot tijdens het thuisduel met Stade Brest (4-0 winst). Les Verts verlangen zo'n dertien miljoen euro voor het defensieve talent, dat eerder gelinkt werd aan Queens Park Rangers.

Manchester United won zaterdag in eigen huis met 3-2 van Fulham, waar Moussa Dembélé de grote uitblinker was. De middenvelder, die in het verleden voor Willem II en AZ speelde, staat volgens The Daily Mail dicht bij een transfer naar Man Utd. De 25-jarige Belg stond eerder deze zomer ook in de belangstelling van Real Madrid, maar Ferguson hoopt De Koninklijke af te troeven.

Wel moeten The Red Devils dan eerst wat spelers kwijtraken. Zo lijkt Dimitar Berbatov op weg naar Fiorentina, maar ook Anderson en Nani worden in verband gebracht met een vertrek uit Manchester.

Beiden kwamen in 2007 naar Old Trafford, maar zijn niet verzekerd van een basisplaats. Een transfer naar Tottenham Hotspur van een van hen zou uitkomst kunnen bieden, maar die club wil pas zaken doen als de transfer van Luka Modric naar Real Madrid is afgerond. Dat laatste is inmiddels gebeurd, waardoor er de komende dagen ongetwijfeld nieuwe ontwikkelingen volgen.

Het eveneens uit Noord-Londen afkomstige Arsenal wil graag nog een middenvelder en een rechtsback aantrekken en lijkt daarbij te zijn uitgekomen op Yohan Cabaye en Mathieu Debuchy, die eerder met elkaar samenspeelden bij Lille.

Cabaye vertrok vorig jaar zomer naar Newcastle United, waar hij veel indruk maakte. The Magpies wilden hem herenigen met Debuchy, maar lijken kansloos nu ook Arsenal zich gemeld heeft voor de verdediger.

Ook het steenrijke Paris Saint-Germain was in de markt voor Debuchy, maar lijkt te zijn afgehaakt. De club uit de Franse hoofdstad, die uitermate teleurstellend aan de competitie begonnen is, lijkt een keuze te gaan maken tussen Maicon (Internazionale) en Gregory van der Wiel (Ajax). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's