Transferdagboek 24/07: Borriello, Kaká, Cazorla, Robben

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 24/07: Borriello, Kaká, Cazorla, Robben

In Italië verwacht men dat de bij AS Roma overbodige Marco Borriello op korte termijn op huurbasis overstapt naar Tottenham Hotspur. Coach André Villas-Boas is gecharmeerd van de Italiaan, die volgens Sky Sports Italia binnen 48 uur zijn jawoord zal geven.

Daarentegen lijkt de komst van doelman Hugo Lloris (Olympique Lyon) verder weg dan ooit. Voorzitter Jean-Michel Aulaus zegt '99 procent zeker te zijn' dat de aanvoerder van de Franse ploeg blijft en heeft een ultimatum gesteld. Geïnteresseerde clubs kunnen zich tot en met donderdag melden. Bij Spurs zou Lloris de beoogde vervanger van de 41-jarige Brad Friedel moeten worden. 'Maar we ontvingen nog geen enkel bod.'

Massimo Italiani verwacht niet Cristian Zapata na één jaar terugkeert in de Serie A. De 25-jarige verdediger speelde het afgelopen seizoen voor Villarreal, dat degradeerde uit de Primera División en wordt sindsdien in verband gebracht met Juventus, AC Milan en Napoli.

'Ook al is de transfermarkt nog lang open en kan er van alles gebeuren, denk ik niet dat hij terugkeert naar Italië', zei de zaakwaarnemer tegen Sport Italia. 'Maar wat ik wel met zekerheid durf te zeggen is dat hij Villarreal verlaat.'

Een speler die deze zomer mogelijk wel de overstap maakt van Spanje naar Italië is Kaká. De dertigjarige aanvallende middenvelder verhuisde in de zomer van 2009 voor liefst 65 miljoen euro van AC Milan naar Real Madrid, maar wist die transfersom bij De Koninklijke nooit waar te maken.

Mogelijk keert hij deze zomer terug naar Milan. Kaká werd al buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het oefenduel met Real Oviedo, waardoor Spaanse media verwachten dat er een snel vertrek aan zit te komen.

Kaká wordt in Milaan mogelijk ploeggenoot van Arjen Robben (foto onder), meldt L'Équipe. De Franse sportkrant meldt dat AC Milan een bod van twintig miljoen euro voorbereidt op de vleugelaanvaller van Bayern München. Robben heeft in München nog een contract tot medio 2015, maar AC Milan is op zoek naar aansprekende namen om het vertrek van Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva (beiden naar Paris Saint-Germain) op te vangen. Santi Cazorla heeft Arsène Wenger verteld dat hij een transfer naar Arsenal wel ziet zitten. The Guardian spreekt zelfs al van een overeenkomst tussen Cazorla en Arsenal. De manager van The Gunners wil de vleugelaanvaller voor twintig miljoen euro overnemen van Málaga, waar Cazorla sinds een jaar speelt. Daarvoor stond hij jarenlang onder contract bij Villarreal. Eerder al legde Arsenal de aanvallers Olivier Giroud (Montpellier) en Lukas Podolski van FC Köln vast.

Naast Robin van Persie, die zijn medio 2013 aflopende contract niet wil verlengen en begeerd wordt door Juventus, Manchester City en United, lijkt Arsenal deze zomer ook afscheid te nemen van Nicklas Bendtner en Andrei Arshavin. Theo Walcott bestrijdt op zijn beurt dat hij weg wil. 'We gaan praten over de toekomst en zien wel of er een contractverlenging in zit.' Zijn verbintenis loopt, zoals dus nog wel meer contracten, nog maar tot medio 2013.

Bendtner wordt gevolgd door AC Milan maar is volgens Engelse media op weg naar Galatasaray, terwijl Arshavin (laatstelijk verhuurd aan Zenit St. Petersburg) in verband wordt gebracht met een overgang naar Al-Sadd.

Ook Milos Krasic leek zijn loopbaan te gaan vervolgen in de Süper Lig, maar de winger van Juventus liet weten geen trek te hebben in Turkije. Daar zou hij ploeggenoot worden van Dirk Kuijt bij Fenerbahçe, maar die club hoeft niet bij hem aan te kloppen. Naar verluidt zijn ook Liverpool, Tottenham Hotspur en Zenit-Sint Petersburg geïnteresseerd in Krasic.

Dan een heel opvallend gerucht uit La Verdad. De Spaanse krant weet te melden dat Roberto Rosales in beeld is om de nieuwe rechtsback van Real Madrid te worden.

De kampioen van Spanje is op zoek naar een nieuwe vleugelverdediger en wordt al weken in verband gebracht met Maicon, die bij Internazionale mag vertrekken. Maar de dertigjarige Braziliaan heeft nu dus concurrentie van de rechtsback van FC Twente, die zeven jaar jonger is. Wel zou Maicon inmiddels een persoonlijk akkoord hebben met de club van José Mourinho, de trainer met wie hij al werkte bij Inter. Nu is het aan de onderlinge clubs om tot een akkoord over de transfersom te komen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's