Transferdagboek 22/05: Nani, Kums, Touré en Rooney

Reacties

Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 22/05: Nani, Kums, Touré en Rooney

De kans is aanwezig dat we Nani volgend seizoen terug zien in de Champions League. AS Monaco heeft volgens France Football zijn pijlen gericht op de Portugese aanvaller van Valencia. De kersverse kampioen van Frankrijk wil met de komst van Nani inspelen op een naderend vertrek van Nabil Dirar. Nani ligt nog wel tot medio 2019 vast bij Valencia, waar hij dit seizoen 25 competitiewedstrijden speelde.

Anderlecht hoopt dat Sven Kums interesse heeft in een terugkeer naar zijn geboorteland. De Belgische kampioen wil met de komst van de 29-jarige middenvelder het aanstaande vertrek van Youri Tielemans opvangen. Kums, tussen 2011 en 2013 speler van SC Heerenveen, staat nog tot medio 2021 onder contract bij Watford. De Premier League-club verhuurde hem afgelopen seizoen aan Udinese, maar daar speelde Kums dit seizoen slechts acht wedstrijden. 'We hebben nog niet persoonlijk contact met hem opgenomen, maar we kijken of hij naar Anderlecht wil komen', bevestigde manager Herman Van Holsbeeck bij VTM.

Yaya Touré lag dit seizoen regelmatig overhoop met manager Pep Guardiola, maar de 34-jarige middenvelder is weer helemaal op zijn plek bij Manchester City. Sterker nog, Touré wil het liefst nergens anders meer heen. De Ivoriaan beschikt over een aflopend contract bij The Citizens, maar hoopt op een nieuwe verbintenis. 'Ik ben nog in staat om veel wedstrijden te spelen. Het zou het mooiste zijn als ik mijn loopbaan hier kan afsluiten. Eerlijk gezegd zie ik mezelf ook niet in een shirt van een andere club spelen', aldus Touré volgens The Daily Mail

Blijft Wayne Rooney bij Manchester United of zoekt de 31-jarige aanvaller zijn heil ergens anders? Als het aan Phil Neville ligt, vertrekt Rooney zo snel mogelijk bij The Mancunians. De Engelsman kan dit seizoen onder manager José Mourinho niet rekenen op een basisplaats en wordt veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer bij Everton. 'Ik hoop natuurlijk dat hij blijft. Maar als Rooney op het hoogste niveau wil blijven spelen, dan is een vertrek de enige optie', aldus Neville tegen Sky Sports.

Staat er een absolute megatransfer op het programma in Engeland? The Express meldt dat de vader van Neymar heeft besloten dat het tijd is voor zijn zoon om naar de Premier League te verkassen omdat hij bij Barcelona altijd in de schaduw blijft staan van Lionel Messi en Luis Suárez. Manchester United en Manchester City zijn al bezig om Neymar tot een transfer te verleiden.

Wie in ieder geval niet naar Engeland komt, is Alexandre Lacazette. De spits van Olympique Lyon heeft een mondeling akkoord bereikt met Atlético Madrid, bevestigt Olympique Lyon-president Jean-Michel Aulas aan L'Equipe. Een transfer is echter nog geen uitgemaakte zaak, want Atlético is nog niet rond met Lyon over de te betalen transfersom.

Ook Bernardo Silva lijkt op weg naar de uitgang van de Ligue 1. De vleugelspeler van AS Monaco staat al langere tijd in de belangstelling van Barcelona en Real Madrid, maar nu heeft ook Manchester United zich gemeld bij de zaakwaarnemer van de 22-jarige technicus. Dat meldt Le10Sport.

De belangstelling van Bayern München voor Alexis Sánchez is zeer concreet. Arturo Vidal, ploeggenoot van Sánchez bij de nationale ploeg van Chili, heeft bevestigd dat de clubleiding van de Duitse kampioen hem gevraagd heeft om informatie over de aanvaller van Arsenal. Vidal, middenvelder van Bayern, gaf direct aan de clubleiding aan een transfer toe te juichen. Sánchez moet Franck Ribéry doen vergeten in München.

Gelukkig zijn er ook nog spelers die hun club trouw blijven. Sergio Agüero kan naar Real Madrid, Barcelona, Manchester United en Juventus, maar speelt volgend seizoen gewoon voor Manchester City. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de spits en manager Pep Guardiola, schrijft The Independent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.