Transferdagboek 21/07: Bale, Higuaín, Pirlo en Rooney

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/07: Bale, Higuaín, Pirlo en Rooney

In deze rubriek gaat het vooral over spelers, maar ook over trainers zijn er genoeg geruchten te vinden. Zo is Barcelona op zoek naar een opvolger van Tito Vilanova, van wie vrijdag bekend werd dat hij stopt bij de Catalanen omdat speekselklierkanker voor de tweede keer is teruggekeerd.

Verwacht werd toen dat Barça Joan Francesc Ferrer, beter bekend als Rubi, zou aanstellen als opvolger. Dat wilde voorzitter Sandro Rosell tijdens de persconferentie echter niet bevestigen 'Vice-president Josep Maria Bartomeu en technisch directeur Andoni Zubizarreta zullen aan het begin van de week de nieuwe trainer presenteren.'

Inmiddels worden er nog drie coaches in verband gebracht met de vacature in Barcelona. Zo zou Zubizarreta naar Argentinië afreizen om de onderhandelingen met Gerardo Martino (Newell's Old Boys) te openen, maar ook Luis Enrique (Celta de Vigo) is in beeld. Ten slotte zou de kampioen van Spanje ook André Villas-Boas (Tottenham Hotspur) volgen.

Jupp Heynckes heeft al laten geen interesse te hebben. De 68-jarige trainer won het afgelopen seizoen de treble met Bayern München, waarna hij werd opgevolgd door Pep Guardiola. 'Ik richt me momenteel op mijn hobby's. Mijn huisdieren en een enorme tuin slokken mijn aandacht op', aldus Heynckes. 'Ik voel me momenteel goed en geniet van de vrije tijd.'

Dan over naar Napoli, dat nog altijd op zoek is naar een opvolger voor Edinson Cavani. Die verkaste voor ruim zestig miljoen euro naar Paris Saint-Germain. Mogelijk wordt er na Raúl Albiol en José Callejón ook een spits gekocht van Real Madrid. Corriere dello Sport meldt namelijk dat de Napolitanen een akkoord naderen over de komst van Gonzalo Higuaín, die voor zo'n 37 miljoen euro moet overkomen van De Koninklijke.

Roberto Soldado is een goedkopere optie, want de spits van Valencia moet 25 miljoen euro kosten. De 28-jarige spits was vorig seizoen 24 keer trefzeker namens Valencia in de Primera División en staat ook in de belangstelling van Arsenal en Tottenham Hotspur.

Een speler die Italië mogelijk verruilt voor Spanje is Andrea Pirlo, als we Tuttosport moeten geloven natuurlijk. De 34-jarige middenvelder van Juventus staat volgens de sportkrant uit Turijn voor een hereniging met Carlo Ancelotti, trainer van Real Madrid. Beiden werkten in het verleden samen bij AC Milan en dat is in ieder geval Ancelotti uitstekend bevallen. José Mourinho heeft definitief zijn zinnen gezet op Wayne Rooney. De aanvaller is niet meer gelukkig bij Manchester United en wordt al een lange tijd in verband gebracht met een transfer. Daarbij is Chelsea steeds concreter geworden nu Mourinho heeft aangegeven dat hij in Rooney een van de belangrijkste doelwitten voor deze zomer ziet.

En dat mag ook wat kosten. Zo zou Chelsea een bod van om en nabij de 46 miljoen euro hebben neergelegd om de Engelsman naar Londen toe te halen. De voormalige speler van Everton was al een grootverdiener op Old Trafford, maar op Stamford Bridge zou hem helemaal een vorstelijk salaris in het vooruitzicht zijn gesteld. Mocht de deal rond komen, dan gaat hij bij Chelsea om en nabij de 230.000 euro per week verdienen.

Maar Manchester United zal Rooney niet zomaar laten gaan. The Mancunians hebben aangegeven dat ze pas nadenken over de verkoop van Rooney als Gareth Bale (foto onder) zich aansluit bij de regerend landskampioen. Daarnaast wordt er ook nog altijd aan Cesc Fabregas getrokken. Om hem toch te verleiden om naar Manchester te komen kan de Spanjaard bij een transfer zijn salaris zien verdubbelen. Júlio César ziet het absoluut niet zitten om dit seizoen op het tweede niveau van Engeland te keepen met Queens Park Rangers en wordt dus al langer in verband gebracht met een transfer. Napoli wilde de doelman enige tijd geleden op huurbasis overnemen, maar daar zag Queens Park Rangers vanaf. Arsenal dringt ook al langer aan op de komst van de doelman.

De Londenaren hebben echter wel een harde eis gesteld in de richting van de 33-jarige international. Júlio César moet 33 procent van zijn huidige salaris inleveren om in aanmerking te komen voor een contract bij Arsenal. Momenteel verdient de Braziliaan ruim vijftigduizend pond per week.

Daar houdt het echter niet op voor Júlio César, aangezien er ook een nieuwe gegadigde bij is gekomen. AC Milan wil namelijk wél voldoen aan zijn huidige salaris. Mocht hij voor de Italiaanse formatie kiezen, dan maakt hij een gevoelige stap. Van 2005 tot en met 2012 was Júlio César namelijk actief als doelman van aarts- en stadsrivaal Internazionale.

Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer zouden bij Norwich City wel eens gezelschap kunnen krijgen van Maxi López. De Argentijnse spits is in beeld gekomen nu Fabio Quagliarella de belangstelling van The Canaries heeft afgewimpeld zoals Ajacied Toby Alderweireld dat al eerder deed.

Voor vier miljoen euro zou Norwich de Argentijn over willen nemen van Catania, dat hem de laatste jaren uitleende aan AC Milan en Sampdoria. Ook PSV'er Ola Toivonen (foto onder) is nog altijd een van de gewilde versterkingen voor Norwich. Dat Quagliarella bij Juventus mag vertrekken, is logisch gezien de komst van Carlos Tévez en Fernando Llorente. Mirko Vucinic zit in hetzelfde schuitje. En dat bootje zou volgens de Daily Express wel eens de oversteek naar Engeland kunnen maken. Manchester United zou in de Montenegrijn een ideale stand-in voor Robin van Persie zien. De veelbesproken spits van Juve zou vijftien miljoen euro moeten kosten.

Gastón Ramírez zou op zijn beurt Engeland wel eens achter zich kunnen gaan laten. De middenvelder annex aanvaller staat in de belangstelling van Internazionale, dat volgens The Daily Mirror al bij Southampton heeft aangeklopt om te onderhandelen over de 22-jarige spits die afgelopen seizoen debuteerde in de Premier League. Een flinke geldzak is wel nodig, aangezien de Uruguayaan de Engelsen liefst vijftien miljoen euro heeft gekost.

Over geldzakken gesproken. Bij Arsène Wenger branden de miljoenen in de achterzak. Hij heeft aangekondigd Arsenal flink te gaan versterken, maar de grote namen gingen nog niet overstag.

Opmerkelijk is daarom dat The Daily Mail een Londense transfer als serieuze optie noemt. Juan Mata (foto onder) zou Chelsea-coach José Mourinho niet hebben overtuigd. De hevige concurrentie in ogenschouw nemend zou hij daarom eieren kunnen kiezen voor zijn geld en de overgang naar Arsenal maken.

Bekijk hier al onze video's