Transferdagboek 19/01: Llorente, Sneijder, Jansson

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 19/01: Llorente, Sneijder, Jansson

De kans dat Fernando Llorente deze maand nog wordt gepresenteerd als de nieuwe spits van Juventus wordt met de minuut groter. Beppe Marotta, de technische man van de koploper van de Serie A, gaf zaterdagavond toe dat hij rekent op zijn komst. 'We zijn in een vergevorderd stadium', gaf Marotta toe.

Llorente zelf heeft al vaker te kennen gegeven graag zijn carrière voort te willen zetten bij Juventus. Mede door zijn drang naar een avontuur raakte de spits in conflict met zijn huidige werkgever, Athletic de Bilbao. Eerder deze week werden belangenbehartigers van Llorente in Turijn gespot. Zij zouden alvast de contractvoorwaarden door hebben gesproken met zijn waarschijnlijk nieuwe werkgever.

De opvolger van Douglas bij FC Twente wordt waarschijnlijk niet Pontus Jansson. De centrale verdediger van Malmö FF wordt al langer gevolgd door de Tukkers, maar Twente moet het afleggen tegen Parma. Jansson zou eerder oren hebben naar een transfer richting Italië dan naar een meerjarig contract in Enschede.

Zo is zijn zaakwaarnemer Martin Dahlin vrijdag al in Parma gespot om met de club te spreken, terwijl ook Malmö FF al aan het onderhandelen is over de juiste afkoopsom. Voor FC Twente is de afwijzing van Jansson een deceptie. De ploeg van trainer Steve McClaren wil het liefst deze winter al een opvolger voor Douglas halen. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan kan deze zomer gratis weg.

Maarten Stekelenburg heeft nog een kleine twee weken om zijn sportieve carrière weer op de rit te krijgen. Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen is in de tussentijd druk bezig om de mogelijkheden in kaart te brengen. 'Stekelenburg en Zeman (Zdenek, trainer AS Roma) hebben een groot probleem met elkaar', gaf Jansen toe in een interview met Goal.com. Volgens Jansen is AS Roma nog niet afgeschreven.

'Stekelenburg heeft nog geen definitieve beslissing gemaakt over het blijven in Rome of vertrekken.' In de tussentijd heeft Jansen al contact gezocht met clubs in Engeland. Zo ziet Fulham-manager Martin Jol wel heil in een hernieuwde samenwerking, nadat beide ook al samenwerkten bij Ajax. Daarnaast is Arsenal in beeld. 'We zijn met een aantal opties bezig', aldus Jansen. Wesley Sneijder maakt zich niet echt populair door te wachten op interessantere clubs dan Galatasaray, dat al akkoord is met Internazionale. Sterker nog, voor trainer Fatih Terim hoeft het blijkbaar dan helemaal niet meer. 'Niemand, niet ik of de voorzitter, moet hier binnenkomen met het idee dat hij groter is dan deze club', tekenden Turkse media op uit de mond van Terim.

Liefde is er wel in Milaan. Vice-president Adriano Galliani bevestigt dat AC Milan nog altijd probeert met Real Madrid tot een vergelijk te komen om verloren zoon Kaká weer in de armen te sluiten. 'Hij wil komen, wij willen hem vastleggen en Real wil hem verkopen. Maar we hebben allemaal problemen als het gaat om de financiën.' Kort gezegd, Kaká en Real Madrid moeten flink water bij de wijn doen om in de buurt te komen van wat AC Milan wil bieden.

Galliani houdt hoop de Braziliaanse aanvallende middenvelder te kunnen begroeten in San Siro. Dat geldt niet voor Mario Balotelli, die ook in verband werd gebracht met de Rossoneri. 'We zijn niet in gesprek met Manchester City, hij is onhaalbaar. We hebben geïnformeerd, maar zijn hard weggelopen toen we de vraagprijs hoorden', aldus Galliani.

Danijel Pranjic staat aan de vooravond van een vertrek bij Sporting Lissabon. De Kroatische middenvelder, die afgelopen zomer neerstreek in Portugal na een teleurstellend verblijf bij Bayern München, maakt zich op voor een Spaanse avontuur. Celta de Vigo is nadrukkelijk in de markt om hem op huurbasis over te nemen.

Lewis Holtby moet daarentegen geduld hebben voor hij zich kan manifesteren in een andere competitie. De Duitse international vertrekt na dit seizoen al transfervrij naar Tottenham Hotspur. De Engelse club wil hem echter nu al overnemen van Schalke 04, dat echter het eerste Londense bod heeft afgewezen. 'Goedkoper is hij niet geworden', refereert manager Horst Heldt aan het sterke optreden van Holtby van vrijdag. Tegen Hannover 96 (5-4) nam hij een treffer en twee assists voor zijn rekening. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's