Transferdagboek 17/07: Hulk, Damião, Nani en Nuytinck

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 17/07: Hulk, Damião, Nani en Nuytinck

AS Monaco is kapitaalkrachtig en ambitieus, en dus was het op voorhand niet zo vreemd dat de Monegasken zich na alle investeringen ook nog eens sterk zouden maken voor Hulk. Volgens Radio Monaco Sport was er nog geen akkoord met Zenit Sint-Petersburg over een afkoopsom.

De radiozender liet ook Hulks zaakwaarnemer Teodoro Fonseca aan het woord. Die ontkende noch bevestigde. 'Het is aan de club om zulke informatie naar buiten te brengen', was de reactie die ruimte liet voor speculaties. Maar andere bronnen in het zuiden van Frankrijk vertelden een ander verhaal. Hulk is niet aan de orde, hoorde bijvoorbeeld Nice Matin.

Napoli heeft mede dankzij de transfer van Edinson Cavani naar Paris Saint-Germain een flinke oorlogskas om de selectie te versterken. Naast Real Madrid-aanvaller Gonzalo Higuaín staat Leandro Damião hoog op het lijstje van trainer Rafael benítez.

Maar de laatste dreigt aan Napoli voorbij te gaan door de halsstarrige houding van het Qatarese Al-Rayyan. Die club weigert namelijk Nilmar te laten gaan, en laat die nu net de beoogde opvolger zijn van Damião bij Internacional.

'Als Al-Rayyan vasthoudt aan Nilmar, dan doen wij hetzelfde met Damião', zei technisch directeur Cesar Luis Souto de Moura. Meer geld bieden is waarschijnlijk weinig effectief gezien de financiën van clubs uit Qatar. Bram Nuytinck hoopt op het aanblijven van zijn verdedigingsmaatje Cheikhou Kouyaté (22), maar heeft ook al een idee wie hem op moet volgen mocht de Senegalees zijn gewenste overgang naar de Premier League krijgen.

'Ik hoop echt dat hij blijft, we vormen een goed duo en behoren tot de beteren van de Belgische competitie. Het zou erg jammer zijn als hij alsnog vertrekt', vertelt Nuytinck aan Het Laatste Nieuws. 'Maar mocht het zo ver komen: Guram Kashia zou een erg goede vervanger zijn, inderdaad de aanvoerder van Vitesse', zo prijst een voormalig NEC-verdediger iemand van de aartsrivaal aan.

AS Roma timmert met het vastleggen van Kevin Strootman aan de weg, maar heeft behalve de bijna twintig miljoen voor de Nederlander nog meer plannen. Gervinho (foto) moet voor negen miljoen overkomen van Arsenal, waar hij lang niet altijd een basisplaats heeft. Manchester United is één van de clubs waar op transfergebied nog wel het nodige staat te gebeuren. Behalve de onvrede bij Wayne Rooney speelt er immers meer. Manager David Moyes zou de achterhoede, die met Rio Ferdinand en Nemanja Vidic enkele routiniers kent, graag van nieuw bloed voorzien. Andrea Ranocchia van Internazionale is daarbij één van de kandidaten. Internazaionale zou de verdediger liever willen behouden, maar gaat mogelijk toch overstag. United is immers bereid 25 miljoen euro op tafel te leggen.

Behalve Rooney was ook de Portugees Nani het afgelopen seizoen niet content met het geringe aantal speelminuten. De technicus staat mede daardoor in de belangstelling van Zenit Sint-Petersburg, dat een bedrag van twintig miljoen euro wil reserveren voor de middenvelder annex aanvaller. Moyes twijfelt alleen nog, hij denkt Nani nog goed te kunnen gebruiken.

Wie wel zo goed als zeker voor een vertrek uit Engeland staat is Júlio César. De Braziliaanse doelman degradeerde het afgelopen seizoen met Queens Park Rangers uit de Premier League en ziet het spelen op het tweede niveau als een allesbehalve goede voorbereiding op het WK in eigen land van volgend jaar.

Napoli zou de sluitpost willen verlossen van zijn zorgen. Nu sterspeler Edinson Cavani voor 64 miljoen euro is verkocht aan Paris Saint-Germain is er aan liquide middelen in ieder geval geen gebrek. De belangenbehartiger van César heeft al laten weten dat een overgang nabij is.

Over Cavani gesproken, volgens Daily Star heeft Zlatan Ibrahimovic woedend gereageerd op de komst van de Uruguayaan. Het doorgaans niet even betrouwbare medium verklaart de boosheid mede door het iets hogere salaris van Cavani. Bovendien zou Zlatan de rol als sterspeler niet willen delen. De Engelse topclubs volgen de ontwikkelingen nauwlettend. We besluiten met twee Europese topclubs die in principe niet meer in actie willen komen op de transfermarkt. 'Als de deadline morgen zou zijn, dan zou ik alsnog hartstikke tevreden zijn', aldus Chelsea-manager José Mourinho, die onder anderen Marco van Ginkel mocht begroeten tijdens de voorbereiding.

Ook Bayern München heeft aangekondigd met het binnenhalen van Thiago klaar te zijn op de transfermarkt. Dergelijke mededelingen zijn mooi, maar niet altijd even betrouwbaar. Zouden de clubs namelijk niet stiekem toch willen toehappen als spelers van het kaliber Zlatan alsnog beschikbaar komen. Zo maakt Chelsea woensdag nota bene bekend een bod te hebben uitgebracht op Wayne Rooney. Een poging die vergeefs leek. Of de clubs de belofte breken? Het zal blijken in de komende anderhalve maand, maar de kans is groot.

Bekijk hier al onze video's