Transferdagboek 16/08: Sahin, Biglia, Kaká en Song

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 16/08: Sahin, Biglia, Kaká en Song

Wie denkt dat Liverpool na het aantrekken van Oussama Assaidi uitgewinkeld is, heeft het mis. The Reds willen onder coach Brendan Rodgers een inhaalslag maken en oude tijden laten herleven en hebben nu een oogje laten vallen op Nuri Sahin. De Turk werd vorige zomer met veel bombarie binnengehaald bij Real Madrid, maar zit daar inmiddels op dood spoor.

Overigens is Liverpool niet de enige gegadigde. Ook Arsenal, dat Robin van Persie kwijtraakte aan Manchester United, heeft wel oren naar het aantrekken van de aanvallende middenvelder. En zo houden de clubs elkaar flink bezig. The Gunners zouden naast Sahin nog een versterking willen aantrekken met Anderlecht-ster Lucas Biglia. Het binnengekomen geld van Van Persie kan zo direct weer geïnvesteerd worden. Het contract van Biglia bij Paars-Wit loopt nog drie seizoenen door.

Dat laatste kan op zijn beurt weer niet los gezien worden van een mogelijk vertrek van Alex Song uit Noord-Londen. De Kameroener weet na een uitstekend afgelopen seizoen de ogen van een aantal Europese topclubs op zich gericht, waaronder die van Barcelona. Song zou met zijn mooie stijl, uitstekende passing en prima techniek niet misstaan bij de Catalaanse grootmacht.

Het akkoord dat Arsenal en Manchester United woensdagavond bereikten over de transfer van Robin van Persie, kan ook weer leiden tot nieuwe onderhandelingen tussen beide topclubs. The Gunners zijn namelijk op zoek naar een nieuwe aanvaller, terwijl Javier Hernández er een geduchte concurrent bij heeft gekregen.

Volgens The Daily Mirror wil Arsenal-manager Arsène Wenger de 24-jarige Mexicaan graag naar Londen halen. Hernández moest afgelopen seizoen Danny Welbeck al regelmatig voor zich dulden en met de komst van Van Persie in het vooruitzicht lijkt de kans op speeltijd nóg kleiner te worden.

Ook de transfer van Luka Modric nadert na lang onderhandelen zijn afronding. Real Madrid wilde lang niet voldoen aan de vraagprijs van Tottenham Hotspur, maar bereikte woensdag toch een akkoord.

Tottenham zet daarom de zoektocht naar een nieuwe middenvelder voort en lijkt daarbij te kiezen tussen João Moutinho, die bij FC Porto al samenwerkte met André Villas-Boas, en Yann M'Vila van stade Rennes. Die laatste is ook in beeld bij aartsrivaal Arsenal.

De komst van Modric naar Real heeft ook gevolgen voor Kaká, die in de zomer van 2009 voor liefst 65 miljoen euro werd overgenomen van AC Milan. Mede door blessures wist de dertigjarige Braziliaan zijn transfersom nooit waar te maken in de Spaanse hoofdstad en een terugkeer naar de Rossoneri lijkt steeds dichterbij te komen.

Spaanse media, waaronder AS, melden dat er zondag een gesprek gepland staat tussen beide clubs. Kaká zal bij zijn oude club wel genoegen moeten nemen met een veel lager salaris, maar heeft al laten doorschemeren dat een basisplaats voor hem het belangrijkste is met het oog op het WK van 2014 in Brazilië.

We blijven in Italië, waar Engeland woensdagavond met 2-1 won van de Squadra Azzurra. Tien minuten voor tijd maakte Jermain Defoe de winnende treffer en de 29-jarige spits van Tottenham Hotspur lijkt ook snel een transfer te maken. Ook al hebben The Spurs voorin weinig concurrenten, Defoe baalt van het gebrek aan respect de afgelopen seizoenen. Aston Villa, Queens Park Rangers en Sunderland zijn in de race.

Tottenham zou niet afwijzend tegenover een vertrek staan, want de transfersom kan worden aangewend voor een nieuwe spits van internationale allure. Hulk (die niet naar Chelsea zegt te gaan) is de droomkandidaat voor Villas-Boas, terwijl ook Leandro Damião nog in beeld is.

Twee andere buitenspelers die komend seizoen mogelijk hun opwachting maken in de Premier League zijn Pablo Hernández en Gastón Ramírez. Hernández, nu spelend voor Valencia, is in beeld bij Swansea City als mogelijke opvolger voor Scott Sinclair, die op zijn beurt weer gevolgd wordt door Manchester City.

Ramírez leek juist op weg naar Tottenham, maar zijn zaakwaarnemer liet woensdag weten dat het aanbod van The Spurs veel te laag is. Goed nieuws voor Southampton, dat de 21-jarige Uruguayaan ook graag wil strikken. Met de speler van Bologna, die zestien miljoen euro moet kosten, denken The Saints meer kans te maken op handhaving. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's