Transferdagboek 12/08: De Jong, Llorente en Vossen

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/08: De Jong, Llorente en Vossen

Everton maakte zondag het vertrek van middenvelder Jack Rodwell naar Manchester City bekend. Dat zorgt in Italië meteen voor speculatie rondom Nigel de Jong. Internazionale zit achter de controleur aan op aanraden van Wesley Sneijder, zoals eerder in dit transferdagboek vermeld is. Nu Rodwell City komt versterken, heeft De Jong er voor de twee centrale posities op het middenrif van de Engelse kampioen weer een concurrent bij. Vorig seizoen moest de voormalige Ajacied al regelmatig plaats maken voor Yaya Touré en Gareth Barry, die in principe boven De Jong staan in de pikorde van manager Roberto Mancini. Een vertrek wordt dus alleen maar waarschijnlijker.

Ook Fernando Llorente aast op een transfer naar de Serie A. Juventus is inmiddels in gesprek met 1,95 meter lange aanvaller van Athletic de Bilbao. 'We zijn aan het onderhandelen om Llorente binnen te halen, maar het is een lastig proces omdat Athletic hem eigenlijk niet wil verkopen', stelt Giuseppe Marotta, algemeen directeur van Juventus, tegenover Tuttosport.

Voor twintig miljoen euro zou Llorente, die afgelopen seizoen goed was voor 29 goals in officiële wedstrijden voor Bilbao, naar verluidt naar Turijn mogen verhuizen. De Italiaanse media speculeren dat de transfer bijna rond is, aangezien de Basken hebben aangekondigd maandag een persconferentie te zullen beleggen.

Jelle Vossen (23, foto) scoorde de voorbije twee seizoenen aan de lopende band voor Racing Genk en lijkt die prestaties nu eveneens te gaan verzilveren met een transfer naar Italië. Promovendus Pescara lijkt zijn nieuwe bestemming. 'We zijn met de onderhandelingen bezig en hopen die zo snel mogelijk af te ronden', laten de Italianen weten in La Gazzetta dello Sport. Een definitief akkoord zou een teleurstelling zijn voor Mario Been, die al herhaaldelijk aangaf dat zijn huidige selectie niet op niveau is. Een vertrek van de topschutter helpt daar niet bij. De naam van de volgende hoofdrolspeler in de zondageditie van ons dagboek is, niet geheel verrassend, Robin van Persie. Diverse Engelse kranten weten dat het akkoord met Manchester United op zich laat wachten omdat Arsenal-trainer Arsène Wenger koste wat kost wil voorkomen dat zijn sterspeler uitgerekend naar zijn rivaal Sir Alex Ferguson vertrekt. De Fransman en de Schot vochten al heel wat privéoorlogjes uit en lijkt dat nog niet vergeten te zijn. Ondertussen gaat Van Persie zondag in het oefenduel met 1. FC Köln wel zijn eerste minuten in de voorbereiding van Arsenal maken.

Wie Wenger ook nog niet vergeten is, is Yann M'Vila. De Fransman, onlangs nog actief op het EK, mag dromen van een entree in de Premier League. 'We kunnen bevestigen dat we een bod van een Engelse club binnen hebben', liet zijn werkgever Stade Rennes weten. Of Arsenal zich meldde is overigens nog wel de vraag. Canal+ weet dat aartsrivaal Tottenham Hotspur de fysiek sterke middenvelder als ideale vervanger van Luka Modric (26) ziet.

En de transfercarrousel draait vrolijk verder. Mocht Modric zijn droomtransfer naar Real Madrid eindelijk werkelijkheid zien worden, dan lijkt weinig de gang van Kaká naar AC Milan meer in de weg te staan. Sky Sports meldde dat de Braziliaan tot een persoonlijk akkoord is gekomen met zijn oude club. Het laatste obstakel is de transfersom die de Madrilenen verlangen. Dat bedrag is ook weer afhankelijk van de inhoud van de zak geld die ze richting Londen (Spurs) sturen.

Tot slot nog maar een keertje Arsenal. Philippe Mexès (30) wordt genoemd als mogelijke versterking voor de achterhoede van de Londenaren, die met Thomas Vermaelen en Laurent Koscielny toch al redelijk vast lijkt te staan. Niettemin schrijft Corriere dello Sport dat de Fransman onder zijn landgenoot Wenger kan gaan voetballen. Vereiste is wel dat Nicklas Bendtner (24) dan de omgekeerde weg bewandelt. Bij Milan zou een vertrek van Mexès goed uitkomen, gezien zijn jaarwedde van 4,5 miljoen euro. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's