Transferdagboek 10/08: Guarín, Hulk en Trezeguet

Tottenham Hotspur gaf deze transferperiode nog geen Pond uit aan nieuwe versterkingen, maar als het aan manager Harry Redknapp ligt komt daar snel verandering in. Bryan Ruiz is een van de spelers die gevolgd wordt, maar de club uit Londen zou ook een miljoenenbod overwegen voor Hulk van FC Porto. Verder wil Redknapp graag herenigd worden met Lassana Diarra, met wie hij eerder samenwerkte bij Portsmouth. De middenvelder mag vertrekken bij Real Madrid, maar The Spurs willen wel eerst Wilson Palacios kwijt.

Transferdagboek 10/08: Guarín, Hulk en Trezeguet

Chelsea heeft ook nog wel een speler in gedachten voor stadgenoot Tottenham: Yossi Benayoun. De aanvallende middenvelder kwam vorig jaar zomer over van Liverpool, maar wist weinig indruk te maken. Chelsea hoopt dat Tottenham de 82-voudig international van Israël (24 doelpunten) wel ziet zitten, aangezien manager André Villas-Boas nog altijd hoopt zijn middenveld te versterken met Luka Modric. Redknapp en voorzitter Daniel Levy hebben echter al verscheidene keren aangegeven dat de Kroaat onder geen beding mag vertrekken.

Een andere middenvelder in wie Villas-Boas het wel ziet zitten is Fredy Guarín van zijn voormalige werkgever FC Porto. De 25-jarige Colombiaan was een van de belangrijkste schakels in het team dat afgelopen seizoen de Europa League won. Dat is niet alleen Chelsea opgevallen, want het ziet ernaar uit dat Villas-Boas moet concurreren met zijn vroegere leermeester José Mourinho. De trainer van Real Madrid wil Guarín graag in het maagdelijke wit zien spelen.

Tot slot twee spitsen die deze maand nog een nieuwe werkgever lijken te vinden. Fiorentina kan een bod van liefst vijftien miljoen euro tegemoet zien van Paris Saint-Germain voor Alberto Gilardino, die in de Franse hoofdstad meer dan het dubbele kan verdienen dan in Florence. David Trezeguet is transfervrij na de degradatie van Hércules Alicante en kan bij Swansea City ploeggenoot worden van Kemy Agustien, Ferrie Bodde en Michel Vorm.

Bekijk hier al onze video's