Transferdagboek 08/08: Gago, Higuaín en Obinna

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Atlético Madrid houdt goed in de gaten welke spelers mogelijk buiten de boot vallen bij stadgenoot Real. De Rojiblancos zijn geïnteresseerd in Fernando Gago en Gonzalo Higuaín, meldt Marca. De twee Argentijnen zouden wel eens het slachtoffer kunnen worden van de koopwoede van Real. Voor de positie van Gago trok De Koninklijke Xabi Alonso aan, terwijl Higuaín moet opboksen tegen Karim Benzema en Cristiano Ronaldo.

Transferdagboek 08/08: Gago, Higuaín en Obinna

Juan Mata wil graag naar Barcelona en hij heeft volgens Marca om die reden geprobeerd voor twintig miljoen euro van zijn contract met Valencia af te komen. De 21-jarige aanvaller kreeg van voorzitter Manuel Llorente echter te horen dat hij dergelijke beslissingen op dit moment niet kan nemen. Valencia moet eerst formeel regelen dat Llorente eigenaar is van de club. Voor Mata en Barcelona is het te hopen dat het papierwerk voor 1 september in orde is.

Girondins Bordeaux heeft bij Portsmouth geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Younes Kaboul. Volgens France Football is de Franse landskampioen echter geschrokken van het prijskaartje van acht miljoen euro. Kaboul vertrok in 2007 met hoge verwachtingen naar Engeland, maar de verdediger heeft zowel bij Tottenham Hotspur als Portsmouth nog niet veel indruk gemaakt.

De kans is groot dat Victor Obinna vertrekt bij Internazionale. De Nigeriaanse international komt in Milaan weinig aan spelen toe en staat in de belangstelling van een groot aantal clubs. Volgens The Daily Mail zijn Everton, Parma, Schalke 04 en Tottenham Hotspur in de markt voor de 22-jarige aanvaller.

Bekijk hier al onze video's