Transferdagboek 06/08: Mathijsen, Babel en Rosenberg

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/08: Mathijsen, Babel en Rosenberg

Ronald Koeman heeft op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Dinamo Kiev (dinsdag) nog maar eens de hoop uitgesproken dat Joris Mathijsen de opvolger van Ron Vlaar wordt. 'Ik heb goede hoop op zijn komst. Er wordt hard aan gewerkt. We moeten alleen kijken of het financieel mogelijk is', verwijst Koeman naar het riante jaarsalaris dat de Oranje-international nu nog opstrijkt bij het in financieel noodweer verkerende Málaga.

West Ham United is de jacht op Andy Carroll beu. Althans dat beweert de club. De BBC meldt dat de promovendus de hoop op de komst van de Liverpool-spits definitief heeft opgegeven. Zijn oude club Newcastle United zou daarentegen nog wel meedingen naar zijn handtekening.

Wie volgend seizoen mogelijk ook te bewonderen is op de Engelse velden is Markus Rosenberg. De Zweedse spits is transfervrij omdat Werder Bremen zijn verbintenis niet heeft verlengd. West Bromwich Albion zou zijn nieuwe werkgever worden, meldt BBC.

AC Milan doet er nog steeds alles aan om het vertrek van de sterspelers Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva op te vangen, maar slaagt daar voorlopig geenszins in. Volgens diverse Italiaanse bronnen en Goal.com heeft Manchester City een verhuurperiode van Edin Dzeko afgewezen. De Engelse club wil alleen verkopen en vraagt liefst 31 miljoen euro voor de Bosniër, een bedrag dat Milan te gortig lijkt. Het was lang stil rond Ryan Babel, maar volgens het Florentijnse Il Giornale della Toscana is Fiorentina in de markt voor de bij 1899 Hoffenheim uit de gratie geraakte vleugelspits. Zaakwaarnemer Winnie Haatrecht wilde tegenover Voetbal International de interesse bevestigen noch ontkennen. 'Ik kan daar nog even niets over zeggen.'

Fiorentina, dat eerder Mounir El Hamdaoui van zijn uitzichtloze situatie bij Ajax redde, is deze zomer hyperactief op de transfermarkt. Mocht Babel daadwerkelijk tekenen, dan is hij alweer de dertiende aankoop van La Viola.

Paris Saint-Germain, al minstens even koopzuchtig, was volgens zijn trainer Carlo Ancelotti klaar met het doen van aankopen maar volgens het Braziliaanse O Globo zou Lucas Moura op basis van adviezen van zijn teamgenoten zich in januari bij de Parijse miljoenenploeg voegen.

PSG zou met een bod van vijfenveertig miljoen euro Manchester United, dat 38 miljoen bood, hebben afgetroefd. Bovendien zou meespelen dat Rafael da Silva, ploeggenoot van Lucas bij het Braziliaanse olympische elftal, hem vanwege het slechte weer zou hebben afgeraden om in Manchester te komen voetballen. Internazionale laat via eigenaar en voorzitter Massimo Moratti weten dat het niet mee wil doen aan deze gekte. 'Het bod van PSG is immers volkomen onlogisch. Zoveel zou ik nooit bieden.'

Dan een opmerkelijk bericht uit Madrid. AS meldt dat Fabio Coentrão de kritiek van de Madrileense fans helemaal zat is en terug wil keren bij Benfica. Dat zou volgens insiders ook de reden zijn dat Nuri Sahin in de voorbereiding geregeld als linksback moet opdraven.

De toekomst van Andreas Granqvist ligt mogelijk in Rome. Enrico Preziosi, voorzitter van Granqvist's huidige werkgever Genoa, heeft tegenover Sky Sports Italia bevestigd dat hij in gesprek is met Lazio over een spelersruil. In ruil voor de komst van Granqvist zouden doelman Juan Pablo Carrizo en linkshalf Matuzalém in Genua gaan voetballen. Op de dag dat Robin van Persie zijn 29ste verjaardag viert domineert de steraanvaller van Arsenal andermaal de geruchtenstroom in de Engelse media.

Volgens insiders zou Van Persie nu namelijk in Londen willen blijven, omdat Arsène Wenger (op de foto met zijn aanvoerder) met enkele aankopen een kampioenskandidaat van The Gunners wil maken. Wellicht dat de volgens The Daily Mirror op handen zijnde transfers van Santi Cazorla, Nuri Sahin en Gregory van der Wiel de spits van gedachten hebben doen veranderen.

Overigens staat Van der Wiel evenals Douglas van FC Twente ook nog altijd op het lijstje van Newcastle United. Manager Alan Pardew baalt van de ontwikkelingen op de transfermarkt. 'Ik vrees dat wij niet alles spelers die we willen halen ook daadwerkelijk kunnen halen', lijkt hij in gesprek met BBC op de nodige Eredivisie-verdedigers te wijzen.

Voor wat het waard is wordt Málaga-middenvelder Isco met Manchester United in verband gebracht. De Andalusische club verkeert zoals gezegd in financiële problemen en verkocht eerder al Salomón Rondón aan Rubin Kazan, terwijl Cazorla dus op weg lijkt naar Arsenal en Mathijsen in beeld is bij Feyenoord en Ajax.

Tottenham Hotspur is nog altijd op zoek naar een aanvaller maar lijkt door de exorbitante eisen van de bij City overbodige Emmanuel Adebayor bij Leandro Damião te zijn uitgekomen. The Spurs zouden inmiddels in gesprek zijn met de 23-jarige aanvaller van het Braziliaanse olympische elftal, die in eigen land uitkomt voor topclub Internacional.

Van Londen gaan we naar Rome, waar David Pizarro door Zdenek Zeman is thuisgelaten terwijl de rest van de AS Roma-spelers zich in Oostenrijk voorbereidt op het nieuwe seizoen. AC Milan zou de Chileense spelmaker maar al te graag inlijven. Met zijn 32 jaar is Pizarro voor Milan-begrippen immers nog een jonkie.

Tot slot een bericht van eigen bodem. Stanislav Manolev kan in Rusland het grote geld gaan verdienen. De Bulgaarse rechtsback is bij PSV overbodig, hoewel hij kort geleden nog een nieuwe verbintenis tot medio 2014 tekende. Ook VfB Stuttgart zou interesse hebben in de 26-jarige international. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's