Transferdagboek 06/08: Bendtner, Bale, Rooney en Enoh

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/08: Bendtner, Bale, Rooney en Enoh

Málaga zou Nicklas Bendtner willen verlossen van zijn uitzichtloze positie bij Arsenal. De Deense spits, die het voorbije seizoen werd uitgeleend aan Juventus maar ook daar geen potten kon breken, staat nog een jaar onder contract in Londen. Manager Arsène Wenger liet al weten mee te willen werken aan een vertrek. Onlangs werd Bendtner nog in verband gebracht met FC Twente, maar de Nederlandse club ontkende dat er sprake was van een mogelijke komst.

Dan over naar John van den Brom. Volgens Belgische media heeft Anderlecht, de club van de Nederlandse trainer, een akkoord bereikt met Partizan Belgrado over Aleksandar Mitrovic.  De achttienjarige middenvelder zou voor vijf miljoen overkomen naar België.

Van den Brom moet nog wel even wachten op de Serviër. Omdat dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League ook de tweede wedstrijd werd verloren van het Bulgaarse Ludogorets (1-0 en 2-1) wil Partizan dat Mitrovic nog meespeelt in de komende Europese duels om deelname aan de Europa League af te dwingen.

In het geval van Eyong Enoh lijkt wachten ook het devies. De Ajax-huurling maakte het voorbije seizoen indruk bij Fulham onder manager Martin Jol. De Nederlandse coach liet evenwel weten dat hij ruim drie miljoen euro te veel vindt om de Kameroener, die niet meer in de plannen van Ajax-coach Frank de Boer voorkomt, naar Londen te halen. De verwachting is evenwel dat naarmate de transferdeadline nadert het prijskaartje om de nek van Enoh lager zal worden, zodat Jol mogelijk alsnog kan toehappen.

Liverpool kan een streep zetten door de komst van Diego Costa. De aanvaller van Atlético Madrid heeft aangegeven Atlético Madrid niet te willen verlaten. 'Ik ben hier en ik ben hier gelukkig', reageerde de 24-jarige Braziliaan. 'De club wil mij hier houden, dus doe ik dat.' Eerder meldde de Liverpool Echo dat Atlético een bod van liefst 25 miljoen euro had ontvangen voor de tweevoudig international.

Juan Mata op zijn beurt ziet een vertrek bij Chelsea niet zitten. De 25-jarige Spanjaard, die de afgelopen twee seizoenen door de fans werd verkozen tot beste speler, werd de afgelopen weken in verband gebracht met een vertrek uit Stamford Bridge. 'Ik sprak met de manager (Mourinho, red.) en hij zei me dat ik erg belangrijk ben en dat hij mij graag wil houden. Ik kijk ernaar uit om met hem te werken, hij heeft hier in het verleden veel succes gehad.'

Wie wél wil vertrekken is Wayne Rooney. Tenminste, dat hebben de routiniers van Manchester United gemeld aan manager David Moyes. Patrice Evra, Rio Ferdinand en Ryan Giggs zijn ervan overtuigd dat de aanvaller een vertrek wil forceren en hebben Moyes verzocht om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen over de toekomst van Rooney, die zijn loopbaan kan vervolgen bij Chelsea. De club uit Londen zag al twee keer een bod afgewezen worden.


Tottenham Hotspur lijkt zich voor te bereiden op een vertrek van Gareth Bale. Voorzitter Daniel Levy heeft al verschillende keren laten weten dat hij de Welshman niet wil verkopen aan Real Madrid, maar getuige de officiële Twitter-pagina van The Spurs, lijkt er toch een transfer op komst. Bale was tot voor kort een van de spelers van de Noord-Londense club die werd afgebeeld, maar staat daar niet meer tussen.

Voormalig Tottenham-spits Teddy Sheringham gaf in gesprek met Spaanse media aan dat hij Bale zou begrijpen, wanneer deze besluit naar Real te gaan. 'Je kan hem niet verwijten dat hij naar Madrid wil. Zo'n mogelijkheid komt misschien maar één keer in je leven voorbij. Daarbij is het waarschijnlijk de grootste club ter wereld, waardoor het erg moeilijk is om zo'n kans aan je voorbij te laten gaan.'

Stewart Downing lijkt Liverpool in te ruilen voor Newcastle United. De linksbuiten werd twee jaar geleden voor bijna 23 miljoen euro overgenomen van Aston Villa, maar slaagde er op Anfield nooit in om zijn belofte in te lossen. Afgelopen seizoen kende Downing na de jaarwisseling een goede periode, maar desondanks mag hij volgens The Guardian toch vertrekken van manager Brendan Rodgers. De 34-voudig international van Engeland moet zo'n zes miljoen euro kosten.

Sinds deze zomer heeft Chelsea de beschikking over Wallace, maar de negentienjarige rechtsback uit Brazilië - die overkwam van Fluminense - lijkt tijdelijk op weg naar de Serie A. Internazionale dacht de beste papieren te hebben om de jonge verdediger op huurbasis over te nemen, maar heeft er nu in Napoli een concurrent bijgekregen. Het talent wil eerst de plannen van trainer Rafa Benítez - die deze zomer overstapte van Chelsea naar Napoli - aanhoren voor hij een beslissing neemt.

Júlio César wil vertrekken bij Queens Park Rangers, maar de doelman zag zijn overgang op huurbasis naar Napoli mislukken. De Italianen kozen namelijk voor Pepe Reina (Liverpool). Maar mogelijk keert de 33-jarige Braziliaan alsnog terug in de Serie A. The Daily Star meldt dat Júlio César dicht bij een akkoord is met Fiorentina, dat hem voor een jaar wil huren van QPR. Eerder was ook FC Twente-doelman Nikolay Mihaylov in beeld bij de club uit Florence, maar tekende voor Hellas Verona.

Bekijk hier al onze video's