Transferdagboek 06/06: Ganso, Bernard, Gomez & Kalou

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/06: Ganso, Bernard, Gomez & Kalou

Ganso is mogelijk het volgende kind van Santos dat de overstap maakt naar Europa. De aanvallende middenvelder, die een jaar geleden voor ruim negen miljoen euro naar São Paulo verhuisde, heeft volgens berichten in Brazilië zijn club verteld in gesprek te zijn met zijn landgenoot Leonardo. En laat die nu net de technisch directeur zijn van Paris Saint-Germian.

Een andere Braziliaan, Bernard, staat in de belangstelling van Borussia Dortmund. De Duitse club zou het bod op de twintigjarige middenvelder hebben verhoogd van twaalf tot vijftien miljoen euro. Met dat bedrag moet Atlético Mineiro worden verleid Bernard te laten gaan, zodat die in de Bundesliga kan uitgroeien tot de Nieuwe Mario Götze waar de Oude Götze deze zomer voor 37 miljoen van Dortmund naar München verhuist.

Het is zo goed als zeker dat Mario Gomez zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor Bayern München. De Duitse spits, die in Beieren niet meer de eerste keus is, is voor naar verluidt zo'n twintig miljoen euro op te halen bij de Duitse en Europese kampioen.

De vraag is alleen welke bestemming het wordt voor Gomez. Waarschijnlijk eindigt de reis voor de 27-jarig spits in de Serie A. Napoli dreigt het onderspit te delven in de strijd met Fiorentina, dat echter problemen schijnt te hebben het geld op te hoesten. Maar er is met Juventus nog een kaper op de kust gearriveerd.

Paris Saint-Germain heeft een eerste versterking op de korrel voor het nieuwe seizoen. De Franse kampioen heeft z'n zinnen gezet op Lucas Digne. De negentienjarige linkspoot moet in Parc de Princes met Maxwell de concurrentie aangaan.

Maar eerst moet PSG tot een vergelijk komen met Lille over een afkoopsom, die wordt geschat op zeker twintig miljoen euro. De verkopende partij staat ogenschijnlijk sterk in de onderhandelingen gezien de interesse die Barcelona, Liverpool, Real Madrid, Manchester City en Manchester United hebben getoond in Digne.

Over Lille gesproken, Salomon Kalou maakt zich op voor een vertrek bij de Noord-Franse club. Olympiakos Piraeus was in de markt voor de voormalig Feyenoorder, maar het ontbreekt de Griekse club aan de middelen de Ivoriaan in te lijven. Er leek deze week eindelijk een doorbraak te komen in de transfer van André Schürrle naar Chelsea, maar directeur Rudi Völler van Bayer Leverkusen voorziet de geruchtenmachine van nieuwe input.

'Ik kan niet bevestigen dat er sprake is van een overeenkomst. We hebben zeker met de nieuwe manager José Mourinho gesproken, maar er is nog niets nieuws onder de zon. Het hangt volledig af van wat er de komende dagen gebeurt.'

Iemand die zich in elk geval niet waagt aan de overstap naar Engeland, is Real Madrid-verdediger Pepe. In elk geval niet als het aan clubvoorzitter Florentino Pérez ligt. Hij is geenszins van plan de verdediger in de etalage te zetten.

De dertigjarige Portugees werd dit seizoen uit de basis gespeeld door jongeling Raphaël Varane en zou eieren voor zijn geld kunnen kiezen bij Manchester City. Manuel Pellegrini, die er zo goed als zeker de opvolger wordt van Roberto Mancini, ziet wel wat in de verdediger.

Spanje blijft ook voor Roberto Soldado (foto onder) het land waarin hij zijn brood verdient. De aanvaller van Valencia is namelijk vastberaden zijn doelpunten te blijven maken voor Valencia, interesse van Tottenham Hotspur ten spijt.

Tottenham zou ruim 23 miljoen euro over hebben voor de aanvaller. Het doet Soldado niets. 'Voor mij het is het zo klaar als een klontje: ik wil blijven en Valencia terug de Champions League in helpen. Dat is waar we verdienen te spelen.' In Engeland blijven Chelsea en Manchester City naarstig op zoek naar een nieuwe centrumspits. Waar de club van de onlangs teruggekeerde José Mourinho woensdag al in verband werd gebracht met Zlatan Ibrahimovic, zouden The Blues nu ook Hulk naar Stamford Bridge willen halen.

Zenit Sint-Petersburg zou zelfs al een bod van circa veertig miljoen euro hebben ontvangen voor de Braziliaanse aanvaller. Of dat genoeg is, is de vraag. Een jaar geleden ontving Porto immers nog liefst 55 miljoen euro voor de 26-jarige international, die bekend staat om het kiezelharde schot in zijn linkerbeen.

Bij City zijn ze na het aantrekken van Jesús Navas en de naderende transfer van Fernandinho nog altijd druk bezig om Edinson Cavani los te weken bij Napoli. Met de komst van El Matador in gedachten heeft Carlos Tévez zijn conclusies getrokken. Hij wil weg, en wel naar Juventus.

Tévez (foto onder met zijn landgenoot Higuaín) zou een goedkoper alternatief vormen voor Gonzalo Higuaín, die ondanks zijn vertrekwens alleen voor de hoofdprijs mag vertrekken bij Real Madrid. Toch moet Juve ook diep in de buidel tasten om El Apache tot een overstap te bewegen. In Turijn ligt een driejarig contract klaar met een totale waarde van achttien miljoen euro, bonussen uitgezonderd. In Barcelona dreigt David Villa door de komst van Neymar op een zijspoor te geraken. De 31-jarige aanvaller opereert in Camp Nou veelal vanaf de linkerflank en laat dat nou juist de positie zijn die trainer Tito Vilanova komend seizoen heeft gereserveerd voor het Braziliaanse wonderkind.

Eerder werd Villa daarom al in verband gebracht met een transfer naar de Premier League, waar Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur de ontwikkelingen rond de topscorer aller tijden van het Spaanse nationale elftal op de voet volgen. Volgens El Mundo Deportivo wil Villa echter in Spanje blijven. Daarom is hij nu in beeld bij Atlético Madrid, dat een opvolger voor de naar AS Monaco vertrokken Radamel Falcao zoekt.

Zelfs Barcelona is na het vastleggen van Neymar vooral bezig met de kwestie achterin. De Catalaanse defensie behoeft door de blessuregevoeligheid van Carles Puyol versterking. Daarvoor heeft het twee spelers op het oog, nu Paris Saint-Germain-verdediger Thiago Silva financieel onhaalbaar blijkt te zijn.

Van die twee kandidaten heeft David Luiz de beste papieren. Chelsea zou bereid zijn de 26-jarige Braziliaan voor dertig miljoen euro te laten gaan. Maar ook Valencia-verdediger Jérémy Mathieu is een serieuze optie. De 29-jarige Fransman een stuk goedkoper en kan uit de voeten in het centrum en op de linkerflank waar Eric Abidal is weggevallen. Op die manier zou Barça in één klap van twee problemen zijn verlost.

Bekijk hier al onze video's