Transferdagboek 01/08: Piazón, Bendtner, Agger & Bale

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/08: Piazón, Bendtner, Agger & Bale

Terwijl Peter Bosz met een smalle selectie het Europese avontuur van Vitesse een goede start probeerde te geven, is de Arnhemse club bezig de trainer meer personele armslag te verstrekken. En wat is dan logischer dan dat er een lichtje wordt opgestoken bij Chelsea, de club met wie eigenaar Merab Jordania warme banden koestert.

Bosz kan schijnbaar een extra spits verwachten, want de naam Lucas Piazón cirkelt als de adelaar boven het Gelredome. De negentienjarige Braziliaanse aanvaller zou de volgende zijn die een jaar in Arnhem mag rijpen. De jeugdinternational Piazón speelde vorig jaar op huurbasis voor Malaga CF.

Een andere spits met een Londense werkgever staat ook nog steeds aan de vooravond van een vertrek. In elk geval ziet Arsenal Nicklas Bendtner liever vandaag dan morgen vertrekken. Maar het onderbrengen van de Deense spits met een flink contract is lastig.

Ook FC Twente zou een optie zijn geweest, zo willen bronnen in Engeland ons geloven, maar de salariseisen van de 25-jarige Bendtner bleken te gortig voor de Tukkers. En daardoor zit Arsenal nog steeds in de maag met de spits, die door manager Arsène Wenger als dood hout werd betiteld. Napoli is deze transferperiode erg bedrijvig en wordt opnieuw met een speler in verband gebracht. En dit keer niet eens één van Real Madrid, waar eerder Raúl Albiol, José Callejón en Gonzalo Higuaín vandaan werden gehaald. Gareth Barry is in beeld om de ploeg van trainer Rafa Benítez te versterken. De 32-jarige middenvelder is bij Manchester City niet verzekerd van een basisplaats en werd eerder ook al in verband gebracht gebracht met Arsenal.

Ook wil Benítez de verdediging van Napoli graag nog versterken en is daarbij uitgekomen bij een speler met wie hij eerder samenwerkte bij Liverpool: Martin Skrtel. De 28-jarige Slowaak zou zelf al akkoord zijn met de Italianen, alleen de afkoopsom is nog een probleem. Napoli hoopt nu Skrtel een seizoen te kunnen huren, met een optie tot koop.

Liverpool dreigt echter naast Skrtel nog een centrale verdediger kwijt te raken, aangezien Barcelona nog altijd geen nieuwe verdediger heeft gevonden. De Catalanen hebben nu Daniel Agger op het oog als alternatief voor David Luiz (Chelsea, zie ook hieronder). De 28-jarige Deen werd onlangs nog benoemd tot vice-aanvoerder van Liverpool na het pensioen van Jamie Carragher. Zolang Gareth Bale nog eigendom is van Tottenham Hotspur zal hij het transferdagboek blijven halen. Real Madrid is al enige tijd met de Welshman bezig, maar een definitieve overgang is nog niet beklonken. Tottenham wil nog wel meedenken met de Spaanse grootmacht en heeft nu een nieuw voorstel gedaan: honderd miljoen euro én Álvaro Morata.

De twintigjarige spits is een van de grootste talenten bij Real Madrid. Of de Madrilenen ook daadwerkelijk akkoord gaan met dit voorstel is nog maar de vraag; Morata wordt gezien als de potentiële opvolger van Karim Benzema. Eerder probeerde Real Madrid al Fábio Coentrão en Angel Di María in de deal te betrekken, maar daar werden The Spurs niet warm van.

Dan naar een andere Londense club: Chelsea. Manager José Mourinho is nog niet klaar op de transfermarkt en trekt al een tijdje aan de mouw van Wayne Rooney, nog zonder succes. Het laatste bod van Chelsea bedroeg om en nabij de dertig miljoen euro, een bedrag dat Manchester United afwimpelde. Mourinho geeft echter niet op.

Chelsea zou nu druk bezig zijn om een nieuw bod voor te bereiden waar Manchester United mogelijk wél oren naar heeft. The Blues lijken bereid het transferbedrag te verhogen naar ruim 45 miljoen euro. In eerste instantie werd gesuggereerd dat Juan Mata of David Luiz in de transfer zou worden betrokken, maar daar is volgens Mourinho niets van waar.

Dat betekent overigens niet dat Luiz dit seizoen op Stamford Bridge blijft. Bekend is dat Barcelona zeer geïnteresseerd is in de verdediger, die als de opvolger van Carles Puyol wordt gezien. Nieuwbakken trainer Gerardo Tata Martino heeft daarom ook aangegeven bij de clubleiding dat de Catalanen een nieuw bod moeten uitbrengen op de Braziliaan.

Het verschil tussen vraag en aanbod blijft echter groot. Chelsea zou om en nabij de 45 miljoen euro willen zien voor David Luiz, terwijl Barcelona niet verder wil gaan dan 35 miljoen euro. Luiz maakte de afgelopen seizoenen indruk op Stamford Bridge én als vaste kracht bij het Braziliaanse elftal. Om die reden werd Luiz ook al in verband gebracht met Bayern München waar ex-Barcelona-coach Guardiola eveneens bijzonder gecharmeerd is van hem is.

Bekijk hier al onze video's