Transfer voor Troost-Ekong: van Championship naar Griekse top

Reacties

Voor William Troost-Ekong is een einde gekomen aan zijn dienstverband bij Watford. De voormalige Premier League-club heeft de 29-jarige Nigeriaanse Nederlander verkocht aan PAOK Saloniki.

Transfer voor Troost-Ekong: van Championship naar Griekse top
© Pro Shots

Troost-Ekong werd geboren in Haarlem en speelde in zijn jeugdjaren voor onder meer Fulham en Tottenham Hotspur. Zijn profcarrière begon pas echt toen hij terug was in Nederland, ook al kwam het niet tot een doorbraak bij FC Groningen. De Groningers lieten hem na een huurperiode bij FC Dordrecht naar AA Gent vertrekken, vlak nadat de verdediger zijn debuut voor de Nigeriaanse nationale ploeg had gemaakt.

Na periodes in België, Noorwegen en Turkije speelde Troost-Ekong in het seizoen 2018/19 voor het eerst in een topcompetitie, bij Udinese in de Serie A. De Italiaanse club heeft nauwe banden met Watford, de clubs die allebei eigendom zijn van de familie Pozzo. Troost-Ekong maakte met zijn overstap van Udinese naar Watford in 2020 een echte Pozzo-transfer. Troost-Ekong maakte tweeënhalfjaar deel uit van de selectie van The Hornets en werd in de tweede helft van vorig seizoen verhuurd aan Salernitana.

Troost-Ekong is momenteel de enige speler met Nederlandse roots bij PAOK. Diego Biseswar vertrok onlangs bij de Griekse topclub, die in 2019 voor het laatst landskampioen werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.