Trainer Mainz staat achter beslissing om El Ghazi op non-actief te stellen

Trainer Bo Svensson van FSV Mainz 05 vindt dat de clubleiding correct gehandeld heeft door Anwar El Ghazi op non-actief te stellen vanwege enkele posts op social media. Dit zei de Deense coach op het persmoment richting de wedstrijd tegen Bayern München.

Trainer Mainz staat achter beslissing om El Ghazi op non-actief te stellen
© Pro Shots

El Ghazi plaatste enkele berichten op zijn Instagram over de oorlog tussen Hamas en Israël, na een gesprek met de clubleiding werd de aanvaller met een verleden bij onder andere Ajax en PSV op non-actief gesteld. Op het persmoment richting de lastige thuiswedstrijd tegen Bayern werden er uiteraard vragen gesteld over de situatie.

'Ik sta achter dit besluit', was Svensson helder. 'Ik denk dat het juist is dat we het op deze manier hebben gedaan.' Daarbij gaf Svensson aan dat hij een persoonlijk gesprek heeft gehad met El Ghazi, hij wilde niet delen wat daarin besproken werd. De Deen beschreef de situatie als 'niet optimaal', maar dat de spelersgroep het nieuws goed opgenomen heeft. Mainz moet door. 'Het is wat het is. We zijn professionals en moeten ons werk uitvoeren.'

Bekijk hier al onze video's