Trainer en voorzitter eerste slachtoffers degradatie Stuttgart

Reacties

De degradatie van VfB Stuttgart blijft niet zonder gevolgen. Trainer Jurgen Kramny is teruggezet naar het tweede elftal, terwijl voorzitter Bernd Wahler zelf zijn conclusies trok na de 3-1 nederlaag van zaterdag tegen VfL Wolfsburg.

Trainer en voorzitter eerste slachtoffers degradatie Stuttgart

Huub Stevens behoedde Stuttgart de afgelopen twee seizoenen nog voor degradatie, maar drie keer bleek scheepsrecht voor Die Schwaben. Komend seizoen zal de kampioen van 2007 voor het eerst in veertig jaar niet op het hoogste niveau uitkomen. Dat zal gebeuren zonder Kramny (foto). De man die het seizoen mocht afmaken als opvolger van Alexander Zorniger, dient zijn tot 2017 lopende contract uit in zijn oude functie die hij vanaf 2011 al bekleedde.

Ook in de bestuurskamer is een vacature ontstaan bij Stuttgart. Voorzitter Wahler besloot op te stappen na 'de zwarte dag'. 'Het is nog steeds niet te bevatten dat we zijn gedegradeerd. Daarvoor neem ik de verantwoordelijkheid.' En mogelijk moet de club ook nog op zoek naar een nieuwe manager. Sportchef Robin Dutt zei zaterdag al zich te beraden over zijn toekomst. Maar als ook Dutt vertrekt, zou Stuttgart de komende weken echt volledig stuurloos zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.