Traditionele goal Reus niet genoeg voor krakend Dortmund

Reacties

Marco Reus heeft zijn indrukwekkende traditie tegen FSV Mainz 05 voortgezet. Maar het bood Borussia Dortmund geen soelaas om de crisis te bezweren.

Traditionele goal Reus niet genoeg voor krakend Dortmund

Thomas Tuchel keerde zondag met Borussia Dortmund terug op bekend terrein. De trainer heeft naam gemaakt bij FSV Mainz 05 voor hij anderhalf jaar geleden als opvolger van Jürgen Klopp BVB onder zijn hoede nam. Maar zijn opgebouwde reputatie staat de laatste weken onder druk na een mini-crisis.

Het antwoord op de ontluikende crisis bleef uit. Reus had aanvankelijk Dortmund nog op het goede spoor gezet. De aanvallende middenvelder brak al na 124 seconden de ban en daarmee onderstreepte hij andermaal dat Mainz zijn lievelingsopponent is.

Voor Reus was het zijn elfde treffer in de veertien wedstrijden die hij speelde tegen Mainz. Toch was er voor de BVB-vedette weinig reden om met een goed gemoed het veld af te stappen. De late gelijkmaker van Danny Latza  - in de 83ste minuut kopte hij raak – was de reden voor de zure gezichten.

Door het puntenverlies is Borussia Dortmund verder achterop geraakt. Koploper Bayern München heeft al veertien punten voorsprong op nummer vier BVB. Mainz staat met het punt in de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.