Trabzonspor pakt door en presenteert 'gladiator' Hamsik op bombastische wijze

Reacties

Marek Hamsik heeft wederom een opvallende switch gemaakt. De Slowaakse middenvelder gaat na het EK aan de slag bij Trabzonspor, waarmee hij na exact drie maanden alweer is vertrokken bij IFK Göteborg.

Trabzonspor pakt door en presenteert 'gladiator' Hamsik op bombastische wijze
© Pro Shots

De inmiddels 33-jarige Hamsik brak door bij Slovan Bratislava, waarna hij via Brescia in 2007 bij Napoli terechtkwam. Daar groeide de Slowaak uit tot absolute grootheid. Hij speelde liefst 520 officiële wedstrijden voor de Serie A-club en is daarmee de speler met de meeste duels voor Napoli in de clubhistorie. Bovendien werd Hamsik met zijn 121ste goal in december 2017 topscorer aller tijden van de club, al is hij inmiddels ook weer gepasseerd door Dries Mertens.

Na twaalf jaar Napoli vertrok hij naar Dalian Yifang in China, waarna hij op 8 maart van dit jaar verrassend genoeg koos voor IFK Göteborg. Hij tekende een contract voor een paar maanden, in de competitie die op 10 april jongstleden begon. Voor de Zweedse club speelde Hamsik sindsdien zes competitiewedstrijden waarin hij één keer scoorde. De Allsvenskan ligt nu trouwens stil, begin juli gaat de competitie verder.

Daar is Hamsik in ieder geval niet bij. Hij heeft een contract ondertekend bij Trabzonspor, dat afgelopen seizoen achter Besiktas, Galatasaray en Fenerbahçe als vierde eindigde. Bij de Turkse club sluit Hamsik na het EK (waaraan hij zal deelenemen met Slowakije) aan. Trabzonspor hengelde eerder ook al routinier Bruno Peres (AS Roma) en Gervinho (Parma) binnen. Bekijk hieronder het fraaie filmpje waarmee Hamsik is gepresenteerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.